Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers op EK kansloos tegen Franse selectie

Geplaatst opdonderdag 20 januari 2022 - 19:42

De Nederlandse handballers hebben hun eerste wedstrijd in de hoofdronde van het EK verloren.

Olympisch kampioen Frankrijk was in Boedapest duidelijk te sterk voor de sterk Limburgs gekleurde ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson: 34-24.

De Fransen kenden twee goede periodes. Meteen na het begin liep de ploeg van bondscoach Goullaume Gille uit naar 5-0, maar Nederland slaagde er in bij 12-12 weer op gelijke hoogte te komen. Kort na rust ging het ook hard: van 15-12 naar 19-12. Die marge bleek niet meer te overbruggen en werd alleen maar groter in de slotfase.

Nul punten
Nederland kwalificeerde zich in de voorronde dankzij overwinningen op gastland Hongarije en Portugal voor het eerst voor het hoofdtoernooi. De nederlaag in de poule tegen IJsland wordt meegenomen naar de hoofdronde waardoor Nederland na twee wedstrijden nu op nul punten staat.

Er volgen nog duels met Montenegro, wereldkampioen Denemarken en Kroatiƫ. De beste twee landen in deze groep plaatsen zich voor de halve finales. In de selectie zitten de Limburgers Luc en Ivo Steins, Kay Smits, Jasper Adams, Ivar Stavast en Alec Smit.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen