Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers Lions winnen ook bij Sporting Pelt

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 22:21

De handballers van Lions hebben geen fout gemaakt op bezoek bij Sporting Pelt: 28-30.

De Belgisch-Limburgse club zette OCI-Lions op achterstand in de beginfase maar de Sittardse ploeg herpakte zich snel en liep weg bij Pelt (2-7), dat eveneens play-off aspiraties heeft. Bij rust leidde Lions met 11-13.

Limburger bij de concurrenten
Veel ogen waren gericht op de 34-jarige Gelener in Neerpeltse dienst, Bart Köhlen. Hij scoorde met regelmaat, maar kon niet voorkomen dat Lions de punten mee nam naar Nederlands-Limburg.

In de tweede helft probeerde Sporting Pelt het wel, maar steeds werd een Belgische treffer gevolgd door een treffer van het team van coach Christoph Jauernik. Zodoende leek Sporting lang niet dichterbij te komen. Maar na 19-24 en met nog een kwart wedstrijd te gaan verkleinde de thuisclub de achterstand en kwam tot op één treffer bij 27-28.

In de resterende twee minuutjes stelde Lions orde op zaken en via een strafworp (bij 27-30) werd de eindstand bereikt. Lions komt qua punten naast koploper Bocholt, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld.

Zondagmiddag komt de andere Nederlands-Limburgse club in de BeNe-League in actie. Het Panningse Bevo gaat op bezoek bij Volendam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen