Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers Lions winnen ook bij Sporting Pelt

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 22:21

De handballers van Lions hebben geen fout gemaakt op bezoek bij Sporting Pelt: 28-30.

De Belgisch-Limburgse club zette OCI-Lions op achterstand in de beginfase maar de Sittardse ploeg herpakte zich snel en liep weg bij Pelt (2-7), dat eveneens play-off aspiraties heeft. Bij rust leidde Lions met 11-13.

Limburger bij de concurrenten
Veel ogen waren gericht op de 34-jarige Gelener in Neerpeltse dienst, Bart Köhlen. Hij scoorde met regelmaat, maar kon niet voorkomen dat Lions de punten mee nam naar Nederlands-Limburg.

In de tweede helft probeerde Sporting Pelt het wel, maar steeds werd een Belgische treffer gevolgd door een treffer van het team van coach Christoph Jauernik. Zodoende leek Sporting lang niet dichterbij te komen. Maar na 19-24 en met nog een kwart wedstrijd te gaan verkleinde de thuisclub de achterstand en kwam tot op één treffer bij 27-28.

In de resterende twee minuutjes stelde Lions orde op zaken en via een strafworp (bij 27-30) werd de eindstand bereikt. Lions komt qua punten naast koploper Bocholt, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld.

Zondagmiddag komt de andere Nederlands-Limburgse club in de BeNe-League in actie. Het Panningse Bevo gaat op bezoek bij Volendam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen