Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers Lions verliezen beslissend duel om landstitel

Geplaatst opzaterdag 19 juni 2021 - 18:27

De handballers van Kembit Lions hebben naast de landstitel gegrepen. In de finale werd in de beslissende wedstrijd verloren van Aalsmeer met 24-28.

In de derde en beslissende wedstrijd van van de play-offs haalden de mannen van coach Christoph Jauernik niet hun niveau.

Halve kracht
Lions, dat sterkhouder Jasper Adams in de slotfase liet opdraven en ook de niet fitte Joao Ramos een paar minuten op halve kracht liet spelen, kon niets forceren. Via 4-8 halverwege de eerste helft werd de 13-16 ruststand bereikt. Aan Noord-Hollandse kant was Donny Vonk het meest effectief, hij scoorde 8 keer in dat eerste half uur. Bij Lions nam Serge Heijnen met 6 goals voor rust bijna de helft van het aantal voor zijn rekening.

Goede reddingen
In de tweede helft leek Lions terug te komen. Ramos scoorde drie keer en Luuk Hoiting had een paar goede reddingen, onder meer een 7-meter. Maar aan de andere kant toonde doelman De Knegt de hele wedstrijd zijn kunnen en speelde Samir Benghamen een sterke partij. Halverwege de tweede helft was het verschil dan ook nog steeds drie in het nadeel van Lions (18-21). In de laatste tien minuten liet Lions teveel scoringskansen onbenut, ook al door het sterke optreden van de Aalsmeer-goalie, en liep Aalsmeer nog verder uit.

Afscheid zonder prijs
De Lions-clubmensen Lino Janssen en Luuk Hoiting nemen zonder een laatste trofee afscheid, beiden hebben aangegeven te stoppen met hun handbalcarrière. Lions won eerder de nationale titel drie keer op rij: 2015, 2016 en 2017. In 2018 en 2019 werd Aalsmeer Nederlands kampioen. Vorig jaar werd er niet gespeeld om het kampioenschap vanwege de coronapandemie.

Afscheid Luuk Hoiting bij Lions
Het afscheid van Luuk Hoting
Foto: PubliciteitVisie

Broeierig
In een broeierige hal met 250 toeschouwers op de tribune liepen de gemoederen zaterdagmiddag een enkele keer op. Maar mede door de vele dweilpauzes werd de finalewedstrijd veelvuldig onderbroken.

'Best of Three'
Het duel in Sittard-Geleen was de beslissende wedstrijd in de strijd om de landstitel nadat Lions en Aalsmeer allebei een duel hadden gewonnen in de 'Best of Three'. Aalsmeer won twee weken geleden met 23-27 in Limburg, terwijl de Lions vorige week met 22-25 beter waren in Noord-Holland. Daardoor moest een derde wedstrijd de beslissing brengen wie zich het komende jaar landskampioen mocht noemen. Doordat Lions na de reguliere competitie bovenaan stond hadden de Limburgers het thuisvoordeel in de laatste wedstrijd. Maar Lions moest opnieuw in de thuiswedstrijd zijn meerdere erkennen in Aalsmeer, dat de schaal mee naar huis neemt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen