Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers Lions krijgen tennisles van Demi Schuurs

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2020 - 22:47

De handballers van Lions zagen hun oefenwedstrijd tegen Tongeren afgelast worden door de verscherpte coronamaatregelen in Belgiƫ. Een tennisclinic met Demi Schuurs kwam ervoor in de plaats.

De teleurstelling van de afgelasting van de oefenwedstrijd maakte bij de handballers snel plaats voor vreugde over de tennisclinic. Niemand minder dan dubbelspecialiste Demi Schuurs werd gestrikt om de clinic in Maaseik te verzorgen.

Eerste keer een racket in de handen
Voor sommige spelers, onder wie doelman Mike Kuster, was het de eerste keer dat ze een racket in de handen hadden. Voor een aantal andere handballers was het de kans om hun niveau op te krikken.

Video: L1

Hard slaan
Demi Schuurs zag dat de handballers wel meteen het balgevoel hebben, maar dat ze toch nog te vaak proberen hard te slaan in plaats van ballen technisch goed te plaatsen.

Trotse Lambert Schuurs
Voor Lambert Schuurs was een dubbelrol weggelegd. Hij is assistent-trainer van Lions en vader van Demi Schuurs. De voormalige handballer kon het niet laten om naar vergelijkingen te zoeken tussen het tennis en de handbalsport. "Een sprongworp bij het handbal kun je vergelijken met de opslag bij het tennis. Ook het voetenwerk en het korte draaien aan het net zijn dezelfde bewegingen die een cirkelloper in een handbalwedstrijd maakt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen