Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers kunnen WK uit het hoofd zetten

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 15:05

De Nederlandse handbalploeg komt niet in actie op het WK. Het team was opgeschoven tot eerste reserve, maar er liggen geen verdere afmeldingen van deelnemende ploegen in het verschiet.

Dat heeft handbalfederatie IHF aan de Nederlandse bond laten weten. De ploeg, waar steevast zo'n zes Limburgse spelers deel van uitmaken, hoopte op het laatste moment toch naar Egypte af te mogen reizen.

Hoop
Doordat Tsjechië en de Verenigde Staten begin deze week vanwege coronabesmettingen binnen hun selecties zich terugtrokken, mochten Noord-Macedonië en Zwitserland alsnog deelnemen aan de mondiale eindronde. Derde reserve Nederland, dat zich niet via de reguliere weg had weten te plaatsen voor het WK, hoopte daardoor bij nóg een afmelding alsnog te mogen deelnemen. Dat scenario komt nu echter niet uit.

Bondscoach op Schiphol
De Nederlandse bond verklaarde zich bij de IHF bereid om de nationale ploeg naar Egypte te sturen, indien nodig. Bondscoach Richardsson zat woensdag op luchthaven Schiphol al klaar voor de mogelijke reis.

Lees ook: Handbalcoach bivakkeert op Schiphol: 'Zijn er klaar voor'

"Ik heb mijn vlucht naar IJsland voor de zekerheid maar vast geskipt. Ik had werkelijk waar niet gedacht dat de situatie zo snel zou veranderen", zei de IJslander. "Begin deze maand had ik er nog geen moment bij stilgestaan, maar nu is het anders. Als we een oproep krijgen, gaan we. De spelers zijn er klaar voor. Het is voor hen een droom op een WK te spelen."

1961
De enige keer dat de handballers meededen aan een WK was in 1961. In januari vorig jaar was de Nederlandse mannenploeg, waar Luc Steins uit Voerendaal en Kay Smits uit Geleen sterkhouders zijn, voor het eerst actief op een EK.

Lees ook: Handballer Smits gaat opnieuw voor Duitse topclub spelen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen