Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers bereiken hoofdronde EK na zege op Portugal

Geplaatst opdinsdag 18 januari 2022 - 22:38

De Nederlandse handballers hebben zich geplaatst voor de hoofdronde van het Europees kampioenschap, dat wordt gehouden in Hongarije en Slowakije.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson won in Boedapest de derde en laatste groepswedstrijd van Portugal met 32-31.

Kay Smits
Door die nipte zege eindigde Oranje met 4 punten als tweede in de poule achter IJsland en mag het de eindronde vervolgen. Topschutter Kay Smits maakte in de laatste seconden van de wedstrijd de winnende goal. Spelmaker Luc Steins werd na afloop uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd.

Hoofdronde is primeur
Oranje doet pas voor de tweede keer mee aan het EK. Twee jaar geleden kwam het team bij zijn debuut niet verder dan de groepsfase en was de zege op Letland het belangrijkste wapenfeit. Op dit EK zijn er al twee overwinningen geboekt en is dus voor het eerst de hoofdronde bereikt.

Limburgse enclave
Behalve Kay Smits en Luc Steins maken ook diens broer Ivo Steins, Jasper Adams, Ivar Stavast en Alec Smit, allen uit Limburg, deel uit van de selectie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen