Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballer Smits wil niet rekenen: 'Winnen tegen Portugal'

Geplaatst opmaandag 17 januari 2022 - 17:14

Handballer Kay Smits uit Geleen wil geen rekening houden met scenario's voor het beslissende EK-duel met Portugal. "Er wordt veel gerekend, maar ik wil winnen."

Smits scoorde al 24 punten voor Oranje tijdens de eerste twee EK-duels met Hongarije (31-28 winst) en IJsland (28-29 verlies).

Merkwaardige beslissingen
Na de stunt tegen Hongarije verloor Oranje zondagavond het tweede duel op het Europees kampioenschap met 28-29 van IJsland. "Dat was een teleurstelling", zegt Smits, die vindt dat Oranje meer had verdiend. "Een punt of misschien wel de overwinning. Het was een spannende wedstrijd, met ook merkwaardige beslissingen van de scheidsrechters. Dat doet pijn."

Lees ook: Handballers incasseren nipt verlies tegen IJsland op EK

Ontknoping
Oranje wacht dinsdag een spannende ontknoping in de strijd om een plekje in de hoofdfase van het EK. IJsland staat bovenaan in de groep met vier punten, daarna volgen Oranje en Hongarije met twee punten en Portugal staat puntloos laatste. De Nederlandse handbalmannen vechten komende dinsdag om een plek bij de eerste twee in de groep.

Doordat Hongarije tegen IJsland eerder op de avond wordt gespeeld, weet Nederland bij aanvang van de wedstrijd welk resultaat het moet behalen om door te gaan. Toch wil Smits niet denken aan de mogelijke scenario's. "Er wordt veel gerekend. Ik snap dat mensen zo denken, maar ik wil winnen. Ik ken de scenario's ook niet."

Hoofdronde
Mocht Oranje het tot de hoofdronde schoppen, heeft het de doelstelling bereikt en wachten mogelijk wereldkampioen Denemarken en Olympisch kampioen Frankrijk in de volgende ronde. "Dat zou een pittig klusje zijn, maar ik wil niet te ver vooruitkijken. Ik wil me op de wedstrijd van dinsdag focussen."

De wedstrijd tegen Portugal begint dinsdag om 20:30 uur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen