Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballer Smits gaat opnieuw voor Duitse topclub spelen

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 14:26

Kay Smits verkast van Denemarken naar Duitsland. De handballer uit Geleen gaat weer voor SC Magdeburg spelen.

Smits komt over van TTH Holstebro en speelde begin 2020 ook al even voor Magdeburg.

Twee jaar
Toen kwam de Oranje-international op huurbasis voor de Duitse topclub uit, nu wordt hij definitief vastgelegd door de club. Smits tekent een contract voor twee jaar en wordt daarmee beloond voor zijn sterke prestaties in de afgelopen periode.

Lees ook: Handbalcoach bivakkeert op Schiphol: 'Zijn er klaar voor'

'Altijd contact gehouden'
De coach van Magdeburg, Bennet Wieger, onthult dat de club al een tijdje haar vizier op Smits had gericht. "We hebben altijd contact gehouden met Kay. Het lag door zijn goede prestaties voor de hand dat we hem terug wilden halen naar SC Magdeburg."

Ontwikkelen
Smits, die zondag nog negen keer scoorde voor de nationale ploeg tegen Slovenië, is vanzelfsprekend zelf ook verguld over zijn overstap. "Toen ik vorig jaar in Magdeburg terechtkwam, was voor mij snel duidelijk dat ik hier langer wilde spelen. De organisatie en het team zijn zeer professioneel en ik kan me hier daardoor verder ontwikkelen."

WK
Mogelijk komt Smits binnenkort met Nederland alsnog in actie op het WK. De handbalheren slaagden er niet in zich te plaatsen voor de mondiale eindronde, maar mogen door het afzeggen van andere landen toch nog hopen op deelname.

Lees ook: Handballers wellicht toch naar WK

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen