Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballer Kooijman weer thuis in plaats van op EK

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 20:56

Evert Kooijman zal het Europees Kampioenschap handbal vanaf de bank moeten volgen in plaats van op het veld in Noorwegen.

De Sittardse handballer kreeg op het laatste moment van de bondscoach Erlingur Richardsson te horen dat hij niet bij de definitieve selectie zit die het Europese toernooi gaat spelen.

Twijfels
De technische staf van Oranje twijfelde al aan de fitheid van de speler van Bocholt. In de laatste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Zwitserland kreeg hij van de coach de kans om te bewijzen dat hij een toegevoegde waarde zou zijn voor Oranje. Uitgerekend in deze wedstrijd tegen Zwitserland schoot zijn pink uit de kom. Kooijman wist meteen dat zijn kansen op deelname aan het EK verkeken waren.

Optimist
Toch blijft Kooijman ondanks het mislopen van speeltijd op het grootste Europese handtoernooi optimistisch."Ik benader alles positief en ik moet van deze tegenslag weer sterker worden. Ik heb even mijn momentjes gepakt toen ik hoorde dat ik niet bij de selectie zat. Ik ga hier alleen maar motivatie uithalen voor de komende tijd."

Vijf Limburgers
De Geleners Jasper Adams en Kay Smits, Nederweertenaar Toon Leenders en de Voerendaalse broers Ivo en Luc Steins maken wel deel uit van de selectie voor het eindtoernooi, waar Nederland zich voor het eerst voor geplaatst heeft.

Trondheim
Oranje is ingedeeld in poule C samen met Duitsland, Letland en Spanje. De poulewedstrijden worden gespeeld in Trondheim. Ze nemen het op 9 januari in de eerste wedstrijd op tegen Duitsland. 11 januari staat de wedstrijd tegen Letland op het programma. Op 13 januari volgt de laatste poulewedstrijd tegen regerend Europees Kampioen Spanje. Alleen de nummers één en twee van elke poule gaan naar de hoofdronde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen