Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballer Jorn Smits verkast naar Denemarken

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 12:35

Handballer Jorn Smits verruilt per direct zijn huidige club HV Volendam voor Holstebro in Denemarken.

De 28-jarige handballer uit Geleen sluit aan bij de club van zijn broer Kay. Voorlopig is het verblijf in Denemarken tot de zomer van 2021.

In beeld gekomen door interlands met oranje
Holstebro kreeg op het einde van het jaar 2020 te maken met langdurig geblesseerden. Mede door zijn goede optredens tijdens de interlands met het Nederlands team kwam Jorn Smits in beeld bij Holstebro. De linkeropbouwer is nu tot het einde van het seizoen als vervanger aangetrokken.

Samen met Kay in één team
In Denemarken wordt Jorn met zijn broer Kay herenigd. In het verleden speelden de broers nog nooit in clubverband bij hetzelfde team. Zijn broer Kay verruilt op het einde van het seizoen de Deense ploeg in voor de Duitse topclub SC Magdenburg. Beide broers begonnen hun carrière bij handbalclub Vlug en Lenig uit Geleen.

Reeds eerder actief in Denemarken
In 2011 vertrok hij naar de handbalschool van Skanderborg Håndbold in Denemarken. In 2012 keerde Smits terug naar Nederland om te spelen voor Volendam. Hij groeide uit tot aanvoerder van het team en werd een vaste waarde in het nationaal team. Gedurende de tijd dat Smits bij Volendam speelde werd er eenmaal het landskampioenschap, tweemaal de nationale beker en één keer de Nederlandse Supercup gewonnen door Volendam.

Duitse competitie
In 2016 verkaste de opbouwspeler van Volendam naar Randers .Twee seizoenen daarna vertrok Smits naar het Duitse Emsdetten en begin 2020 keerde hij bij Volendam terug.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen