Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalinternational Alec Smit doelbewust naar de top

Geplaatst opmaandag 1 november 2021 - 14:54

Alec Smit wist als handballer al vroeg wat hij wilde: in het buitenland handballen en uiteindelijk een vaste waarde in Oranje worden.

Beiden doelstellingen zijn ondertussen ruimschoots behaald. Sinds 2020 speelt de uit Munstergeleen afkomstige handballer in de Deense hoogste divisie bij Sønderjyske.

Vaste waarde in Oranje
Op vijftienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut bij Sittardia. Vrij snel werd de hoekspeler overgeheveld naar Lions. Vanaf dat moment ging het snel met zijn vorderingen met als resultaat op 21 december 2016 zijn interlanddebuut tegen Korea.

Tegenwoordig is de 22-jarige Smit samen met Luc Steins en Kay Smits één van de vast steunpilaren in het Nederlands team van bondscoach Erlingur Richardsson.

Gjensidige Cup Golden League
Smit speelt komende week een oefentoernooi in Noorwegen in voorbereiding op het Europees Kampioenschap 2022. De ploeg neemt het op tegen toplanden Denemarken en Noorwegen. De Gjensidige Cup Golden League vindt plaats in Trondheim. Naast Noorwegen en Denemarken neemt ook Frankrijk deel aan het toernooi.

Geplaatst voor het EK
Het Nederlands handbalteam heeft zich in mei voor de tweede keer in de geschiedenis geplaatst voor het EK. De mannen behaalden meerdere goede resultaten in de kwalificatiereeks door onder andere twee keer te winnen van Polen en gelijk te spelen tegen Slovenië. Daarmee werd de tweede plek in de poule behaald en rechtstreekse plaatsing voor het eindtoernooi afgedwongen.

Hongarije en Slowakije
Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije. De Oranjeheren zijn op het EK ingedeeld in groep B met Portugal, Hongarije en IJsland. De ploeg van de IJslandse bondscoach Erlingur Richardsson speelt alle poulewedstrijden in Boedapest.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen