Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalcompetities beëindigd: geen promotie en degradatie

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 13:50

Alle reguliere competities in het handbal worden niet uitgespeeld. Dat heeft het Nederlands Handbal Verbond bekendgemaakt.

Er is wel de intentie om de HandbalNL League, waarin Kembit Lions en Herpertz Bevo actief zijn, af te maken.

Lockdown
Volgens het Handbal Verbond blijkt het niet mogelijk om als gevolg van de verlenging van de lockdown de competities uit te spelen. De promotie-/degradatieregeling vervalt daarmee voor alle niveaus. Wel wordt er gekeken naar alternatieve competities. Die zullen op z'n vroegst pas op 10 april beginnen.

Eredivisie
Het afgelasten van de competities, betekent ook het einde van de Eredivisie voor dames en heren. Vanuit Limburg doen Handbal Venlo, V&L en BFC (vrouwen) en Herpertz Bevo 2, BFC en Kembit Lions 2 (mannen) mee in de Eredivisie.

Nederlands kampioen
De herenteams die uitkomen in de HandbalNL League hebben nog wel kans dat hun competitie wordt uitgespeeld. Er is een intentie uitgesproken om het seizoen af te maken met als resultaat een Nederlands kampioen.

De HandbalNL League bestaat uit vijf ploegen. Bij het stopzetten van de competitie had Bevo drie wedstrijden gespeeld en Lions vier duels.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen