Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalcompetities beëindigd: geen promotie en degradatie

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 13:50

Alle reguliere competities in het handbal worden niet uitgespeeld. Dat heeft het Nederlands Handbal Verbond bekendgemaakt.

Er is wel de intentie om de HandbalNL League, waarin Kembit Lions en Herpertz Bevo actief zijn, af te maken.

Lockdown
Volgens het Handbal Verbond blijkt het niet mogelijk om als gevolg van de verlenging van de lockdown de competities uit te spelen. De promotie-/degradatieregeling vervalt daarmee voor alle niveaus. Wel wordt er gekeken naar alternatieve competities. Die zullen op z'n vroegst pas op 10 april beginnen.

Eredivisie
Het afgelasten van de competities, betekent ook het einde van de Eredivisie voor dames en heren. Vanuit Limburg doen Handbal Venlo, V&L en BFC (vrouwen) en Herpertz Bevo 2, BFC en Kembit Lions 2 (mannen) mee in de Eredivisie.

Nederlands kampioen
De herenteams die uitkomen in de HandbalNL League hebben nog wel kans dat hun competitie wordt uitgespeeld. Er is een intentie uitgesproken om het seizoen af te maken met als resultaat een Nederlands kampioen.

De HandbalNL League bestaat uit vijf ploegen. Bij het stopzetten van de competitie had Bevo drie wedstrijden gespeeld en Lions vier duels.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen