Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalcoach bivakkeert op Schiphol: 'Zijn er klaar voor'

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 12:27

Op de dag dat het WK handbal start, is er nog steeds een kans dat Nederland alsnog aan dat WK kan gaan deelnemen. Bondscoach Erlingur Richardsson wacht op Schiphol de ontwikkelingen in spanning af.

Richardsson zou naar IJsland vliegen, maar heeft die vlucht voor de zekerheid geskipt om eventueel met zijn ploeg naar het WK in Egypte te kunnen vliegen. "Ik had werkelijk waar niet gedacht dat de situatie zo snel zou veranderen", zegt hij tegen het ANP.

In de wachtkamer
De Nederlandse handbalploeg, waar steevast zo'n zes Limburgse spelers deel van uitmaken, was derde reserve voor het toernooi. Nu Tsjechië en de Verenigde Staten zich vanwege een serie positieve coronatests hebben teruggetrokken en de eerste twee reserves Noord-Macedonië en Zwitserland hun plekken innemen, zit Nederland plots op de eerste plek in de wachtkamer. Daardoor is het niet uitgesloten dat onder meer Luc Steins en Kay Smits tóch naar het mondiale eindtoernooi mogen.

Lees ook: Handballers wellicht toch naar WK

'Dan gaan we'
"Begin deze maand had ik er nog geen moment bij stilgestaan, maar nu is het anders", zegt Richardsson. "Als we een oproep krijgen, gaan we. De spelers zijn er klaar voor. Het is voor hen een droom op een WK te spelen", aldus de bondscoach.

Seintje
Monique Tijsterman, technisch directeur van de handbalbond liet dinsdagavond al aan de NOS weten dat iedereen in de startblokken staat. "We hebben de IHF aangegeven dat we bereid zijn om deel te nemen als we in aanmerking komen. De spelers zijn daarvan uiteraard ook op de hoogte. Wanneer we een seintje krijgen van de IHF gaan we alles in werking stellen", zegt Tijsterman.

De laatste keer dat de handbalmannen meededen aan een WK was in 1961.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen