Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalclub 'enorm gechoqueerd' door misbruikende trainer

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 16:16

Handbal Venlo is 'enorm gechoqueerd' door het misbruik van een jeugdlid van de vereniging.

Het 16-jarige meisje met een verstandelijke beperking zou zijn misbruikt door de 61-jarige Sjaak S. uit Baarlo. Hij is trainer bij de Venlose vereniging.

Nachten wakker
"Wij liggen al nachten wakker. Wij waren enorm gechoqueerd toen we vrijdag het nieuws hebben gekregen", zegt voorzitter Geert Meerts tegen Omroep Venlo. "Je hoopt dit nooit mee te maken als vereniging."

Lees ook: 'Baarlose trainer misbruikt verstandelijk beperkt meisje'

De club heeft de trainer geroyeerd. Hij zit op dit moment in de cel op verdenking van ontuchtelijke handelingen met een minderjarige, zo meldt de politie. Tot nu toe is er sprake van één aangifte tegen de man.

Erg sneu
Dat het slachtoffer een verstandelijke beperking heeft, is extra triest, volgens de handbalclub. "Wij zijn één van de grootste handbalverenigingen van Nederland en één van de weinigen met een team voor spelers met een verstandelijke beperking. De verdachte was juist een kartrekker, die ook veel toernooien organiseerde en aandacht hiervoor vroeg", zegt voorzitter Meerts. "Hij is een bekendheid in de handbalwereld, dus het is heel erg sneu."

Brief
Sjaak S. was ook judotrainer bij Alcides in Baarlo. Beide clubs hebben in samenspraak met politie en het Openbaar Ministerie een brief verspreid richting alle leden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen