Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalclub 'enorm gechoqueerd' door misbruikende trainer

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 16:16

Handbal Venlo is 'enorm gechoqueerd' door het misbruik van een jeugdlid van de vereniging.

Het 16-jarige meisje met een verstandelijke beperking zou zijn misbruikt door de 61-jarige Sjaak S. uit Baarlo. Hij is trainer bij de Venlose vereniging.

Nachten wakker
"Wij liggen al nachten wakker. Wij waren enorm gechoqueerd toen we vrijdag het nieuws hebben gekregen", zegt voorzitter Geert Meerts tegen Omroep Venlo. "Je hoopt dit nooit mee te maken als vereniging."

Lees ook: 'Baarlose trainer misbruikt verstandelijk beperkt meisje'

De club heeft de trainer geroyeerd. Hij zit op dit moment in de cel op verdenking van ontuchtelijke handelingen met een minderjarige, zo meldt de politie. Tot nu toe is er sprake van één aangifte tegen de man.

Erg sneu
Dat het slachtoffer een verstandelijke beperking heeft, is extra triest, volgens de handbalclub. "Wij zijn één van de grootste handbalverenigingen van Nederland en één van de weinigen met een team voor spelers met een verstandelijke beperking. De verdachte was juist een kartrekker, die ook veel toernooien organiseerde en aandacht hiervoor vroeg", zegt voorzitter Meerts. "Hij is een bekendheid in de handbalwereld, dus het is heel erg sneu."

Brief
Sjaak S. was ook judotrainer bij Alcides in Baarlo. Beide clubs hebben in samenspraak met politie en het Openbaar Ministerie een brief verspreid richting alle leden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen