Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalclub 'enorm gechoqueerd' door misbruikende trainer

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 16:16

Handbal Venlo is 'enorm gechoqueerd' door het misbruik van een jeugdlid van de vereniging.

Het 16-jarige meisje met een verstandelijke beperking zou zijn misbruikt door de 61-jarige Sjaak S. uit Baarlo. Hij is trainer bij de Venlose vereniging.

Nachten wakker
"Wij liggen al nachten wakker. Wij waren enorm gechoqueerd toen we vrijdag het nieuws hebben gekregen", zegt voorzitter Geert Meerts tegen Omroep Venlo. "Je hoopt dit nooit mee te maken als vereniging."

Lees ook: 'Baarlose trainer misbruikt verstandelijk beperkt meisje'

De club heeft de trainer geroyeerd. Hij zit op dit moment in de cel op verdenking van ontuchtelijke handelingen met een minderjarige, zo meldt de politie. Tot nu toe is er sprake van één aangifte tegen de man.

Erg sneu
Dat het slachtoffer een verstandelijke beperking heeft, is extra triest, volgens de handbalclub. "Wij zijn één van de grootste handbalverenigingen van Nederland en één van de weinigen met een team voor spelers met een verstandelijke beperking. De verdachte was juist een kartrekker, die ook veel toernooien organiseerde en aandacht hiervoor vroeg", zegt voorzitter Meerts. "Hij is een bekendheid in de handbalwereld, dus het is heel erg sneu."

Brief
Sjaak S. was ook judotrainer bij Alcides in Baarlo. Beide clubs hebben in samenspraak met politie en het Openbaar Ministerie een brief verspreid richting alle leden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen