Overslaan en naar de inhoud gaan

HandbaL Venlo komt langszij, V&L in slotfase onderuit

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 22:45

De Limburgse handbalclubs in de dames-eredivisie kenden zaterdagavond wisselend succes. Cabooter HandbaL Venlo richtte zich op, terwijl Geonius/V&L juist in het slot onderuit ging.

De Venlose dames wonnen met 28-27, het team uit Geleen verloor met 25-27.

HandbaL Venlo
HandbaL Venlo, derde op de ranglijst, was op voorhand de favoriet tegen Boer'n Trots Kaas/DSVD. De ploeg uit Deurningen toonde zich echter een geduchte opponent en pakte in de openingsfase brutaal een 4-8 voorsprong. Ook bij rust leidden de bezoekers: 15-18.

Laatste woord
De Venlose doelpuntenmachine zou in het tweede bedrijf dan toch op gang komen en het duurde niet al te lang tot zij op 24-23 kwamen. DSVD vocht zich echter weer naar een voorsprong, maar het laatste woord was voor Venlo: 28-27 was de eindstand.

V&L
V&L begon de speeldag als nummer vier en ontving het lager geklasseerde JuRo Unirek/VZV. De ploeg uit Geleen pakte in de eerste helft een kleine voorsprong en ging bij 14-11 de rust in.

De boot in
In de tweede helft bleek echter dat VZV zich niet gewonnen gaf en binnen no-time stond het 14-14. V&L nam echter het initiatief weer over en leek met een marge van zo'n twee treffers toch op weg naar de overwinning. In de slotfase ging het team van Richard Curfs echter de boot in: VZV trok met 25-27 aan het langste eind.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen