Overslaan en naar de inhoud gaan

HandbaL Venlo komt langszij, V&L in slotfase onderuit

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 22:45

De Limburgse handbalclubs in de dames-eredivisie kenden zaterdagavond wisselend succes. Cabooter HandbaL Venlo richtte zich op, terwijl Geonius/V&L juist in het slot onderuit ging.

De Venlose dames wonnen met 28-27, het team uit Geleen verloor met 25-27.

HandbaL Venlo
HandbaL Venlo, derde op de ranglijst, was op voorhand de favoriet tegen Boer'n Trots Kaas/DSVD. De ploeg uit Deurningen toonde zich echter een geduchte opponent en pakte in de openingsfase brutaal een 4-8 voorsprong. Ook bij rust leidden de bezoekers: 15-18.

Laatste woord
De Venlose doelpuntenmachine zou in het tweede bedrijf dan toch op gang komen en het duurde niet al te lang tot zij op 24-23 kwamen. DSVD vocht zich echter weer naar een voorsprong, maar het laatste woord was voor Venlo: 28-27 was de eindstand.

V&L
V&L begon de speeldag als nummer vier en ontving het lager geklasseerde JuRo Unirek/VZV. De ploeg uit Geleen pakte in de eerste helft een kleine voorsprong en ging bij 14-11 de rust in.

De boot in
In de tweede helft bleek echter dat VZV zich niet gewonnen gaf en binnen no-time stond het 14-14. V&L nam echter het initiatief weer over en leek met een marge van zo'n twee treffers toch op weg naar de overwinning. In de slotfase ging het team van Richard Curfs echter de boot in: VZV trok met 25-27 aan het langste eind.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen