Overslaan en naar de inhoud gaan

HandbaL Venlo komt langszij, V&L in slotfase onderuit

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 22:45

De Limburgse handbalclubs in de dames-eredivisie kenden zaterdagavond wisselend succes. Cabooter HandbaL Venlo richtte zich op, terwijl Geonius/V&L juist in het slot onderuit ging.

De Venlose dames wonnen met 28-27, het team uit Geleen verloor met 25-27.

HandbaL Venlo
HandbaL Venlo, derde op de ranglijst, was op voorhand de favoriet tegen Boer'n Trots Kaas/DSVD. De ploeg uit Deurningen toonde zich echter een geduchte opponent en pakte in de openingsfase brutaal een 4-8 voorsprong. Ook bij rust leidden de bezoekers: 15-18.

Laatste woord
De Venlose doelpuntenmachine zou in het tweede bedrijf dan toch op gang komen en het duurde niet al te lang tot zij op 24-23 kwamen. DSVD vocht zich echter weer naar een voorsprong, maar het laatste woord was voor Venlo: 28-27 was de eindstand.

V&L
V&L begon de speeldag als nummer vier en ontving het lager geklasseerde JuRo Unirek/VZV. De ploeg uit Geleen pakte in de eerste helft een kleine voorsprong en ging bij 14-11 de rust in.

De boot in
In de tweede helft bleek echter dat VZV zich niet gewonnen gaf en binnen no-time stond het 14-14. V&L nam echter het initiatief weer over en leek met een marge van zo'n twee treffers toch op weg naar de overwinning. In de slotfase ging het team van Richard Curfs echter de boot in: VZV trok met 25-27 aan het langste eind.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen