Overslaan en naar de inhoud gaan

HandbaL Venlo komt langszij, V&L in slotfase onderuit

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 22:45

De Limburgse handbalclubs in de dames-eredivisie kenden zaterdagavond wisselend succes. Cabooter HandbaL Venlo richtte zich op, terwijl Geonius/V&L juist in het slot onderuit ging.

De Venlose dames wonnen met 28-27, het team uit Geleen verloor met 25-27.

HandbaL Venlo
HandbaL Venlo, derde op de ranglijst, was op voorhand de favoriet tegen Boer'n Trots Kaas/DSVD. De ploeg uit Deurningen toonde zich echter een geduchte opponent en pakte in de openingsfase brutaal een 4-8 voorsprong. Ook bij rust leidden de bezoekers: 15-18.

Laatste woord
De Venlose doelpuntenmachine zou in het tweede bedrijf dan toch op gang komen en het duurde niet al te lang tot zij op 24-23 kwamen. DSVD vocht zich echter weer naar een voorsprong, maar het laatste woord was voor Venlo: 28-27 was de eindstand.

V&L
V&L begon de speeldag als nummer vier en ontving het lager geklasseerde JuRo Unirek/VZV. De ploeg uit Geleen pakte in de eerste helft een kleine voorsprong en ging bij 14-11 de rust in.

De boot in
In de tweede helft bleek echter dat VZV zich niet gewonnen gaf en binnen no-time stond het 14-14. V&L nam echter het initiatief weer over en leek met een marge van zo'n twee treffers toch op weg naar de overwinning. In de slotfase ging het team van Richard Curfs echter de boot in: VZV trok met 25-27 aan het langste eind.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen