Overslaan en naar de inhoud gaan

HandbaL Venlo grijpt naast beker in Almere

Geplaatst opzondag 28 april 2019 - 14:59

De dames van HandbaL Venlo zijn er niet in geslaagd om de beker naar Venlo te halen.

In de finale was tegenstander Quintus te sterk: 24-27.

Eerste bekerfinale ooit
Voor het eerst in de historie stond de Venlose club zondag in de bekerfinale, waarin Quintus favoriet was en HandbaL Venlo outsider. Het verlies tekende zich al meteen af in de Topsporthal Almere. Quintus pakte binnen tien minuten de leiding met een 5-1 voorsprong. Halverwege de eerste helft stond het 7-2 voor de Zuid-Hollandse equipe. Toch lukte het voor het team van trainer Robin Gielen om zich terug te knokken. Via 4-7 werd de 10-13 ruststand bereikt.

Spannende tweede helft
In de tweede helft kwam de spanning terug. Venlo verkleinde de marge tot twee treffers maar het lukte niet om de aansluitingstreffer te maken. Bij 16-18 kwam de time out van Gielen. Die leek effect te sorteren, Venlo kwam via Demi Smollenaers tot op één treffer, 18-19. Maar vooral Daisy Hage ontwikkelde zich tot een plaag voor het Venlose team en na 19-20 liep het verschil weer op tot drie (19-22) halverwege de tweede helft.

Slot
De tweehonderd Venlose fans gingen nog eens achter de ploeg staan. Venlo verkleinde de nadelige marge tot één (22-23). En bij 23-23 kwam Venlo voor het eerst in deze finale op gelijke hoogte via Pien de Swart. Quintus nam daarna weer het initiatief (23-25). Robin Gielen pakte een time out, keepster Sanne Hekking stopte een strafworp maar Hage scoorde nog maar eens: 23-27. Het slotakkoord was voor Venlo, maar het verlies in de bekerfinale kon niet ongedaan worden gemaakt.

Video: L1

Kijk hieronder de bekerfinale terug:

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen