Overslaan en naar de inhoud gaan

HandbaL Venlo grijpt naast beker in Almere

Geplaatst opzondag 28 april 2019 - 14:59

De dames van HandbaL Venlo zijn er niet in geslaagd om de beker naar Venlo te halen.

In de finale was tegenstander Quintus te sterk: 24-27.

Eerste bekerfinale ooit
Voor het eerst in de historie stond de Venlose club zondag in de bekerfinale, waarin Quintus favoriet was en HandbaL Venlo outsider. Het verlies tekende zich al meteen af in de Topsporthal Almere. Quintus pakte binnen tien minuten de leiding met een 5-1 voorsprong. Halverwege de eerste helft stond het 7-2 voor de Zuid-Hollandse equipe. Toch lukte het voor het team van trainer Robin Gielen om zich terug te knokken. Via 4-7 werd de 10-13 ruststand bereikt.

Spannende tweede helft
In de tweede helft kwam de spanning terug. Venlo verkleinde de marge tot twee treffers maar het lukte niet om de aansluitingstreffer te maken. Bij 16-18 kwam de time out van Gielen. Die leek effect te sorteren, Venlo kwam via Demi Smollenaers tot op één treffer, 18-19. Maar vooral Daisy Hage ontwikkelde zich tot een plaag voor het Venlose team en na 19-20 liep het verschil weer op tot drie (19-22) halverwege de tweede helft.

Slot
De tweehonderd Venlose fans gingen nog eens achter de ploeg staan. Venlo verkleinde de nadelige marge tot één (22-23). En bij 23-23 kwam Venlo voor het eerst in deze finale op gelijke hoogte via Pien de Swart. Quintus nam daarna weer het initiatief (23-25). Robin Gielen pakte een time out, keepster Sanne Hekking stopte een strafworp maar Hage scoorde nog maar eens: 23-27. Het slotakkoord was voor Venlo, maar het verlies in de bekerfinale kon niet ongedaan worden gemaakt.

Video: L1

Kijk hieronder de bekerfinale terug:

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen