Overslaan en naar de inhoud gaan

HandbaL Venlo gaat voor plek in Europese kwartfinale

Geplaatst opdonderdag 13 januari 2022 - 17:54

HandbaL Venlo strijdt dit weekend om een plek in de kwartfinales van de EHF Cup, het tweede Europese handbaltoernooi. Tegenstander is het Servische ZRK Bekament Buckovicka Banja.

Vanwege het coronavirus worden beide wedstrijden in Servië gespeeld.

Vaccinatie
De reden dat er in Servië wordt gespeeld heeft volgens speelster Manon Zijlmans te maken met de tegenstander. "Zij hebben een lage vaccinatiegraad, dus zij kunnen niet naar ons toekomen." In een Europees tweeluik moeten beide ploegen normaal gesproken een keer thuis spelen. HandbaL Venlo ging echter akkoord met het feit dat er twee wedstrijden worden gespeeld in Servië. "Als we het hadden aangevochten hadden we waarschijnlijk gewonnen, maar ik wil liever spelen en mogelijk verliezen, dan verder komen zonder te spelen", zegt trainer Robin Gielen.

Het besluit van HandbaL Venlo had ook te maken met de coronamaatregelen in Nederland. In Venlo is namelijk geen publiek welkom, in Servië mag 30 procent van de arena gevuld worden.

Lees ook: Handbal Venlo speelt beide duels EHF Cup in Servië

Oudere spelers
Trainer Gielen heeft de tegenstander al goed geanalyseerd. "Het is een geslepen ploeg met behoorlijk wat oudere spelers. Ze hebben dus veel ervaring, maar ik geef ons wel een kans." Dat vertrouwen van Gielen komt mede door het feit dat beide wedstrijden in 26 uur wordt gespeeld. "Er zijn wat meiden bij van boven de 30 jaar en toen ik boven de 30 was, had ik alle moeite met het herstel." Daarnaast is HandbaL Venlo in vorm en staat het bovenaan in de Eredivisie. Ook speelster Sharon Grummel heeft veel vertrouwen. "We maken een goede kans."

Kwartfinales
De wedstrijden in Servië beginnen vrijdag en zaterdag om 18:00 uur. Mocht HandbaL Venlo de beste zijn over twee wedstrijden dan bereikt het de kwartfinales en is het de beste Nederlandse ploeg van dit seizoen in Europa. De andere achtste finalist uit Nederland, JuRo Unirek (VZV), is namelijk al uitgeschakeld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen