Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbal: start nationale competitie vóór start BENE-League

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 11:40

De handballers van KEMBIT-Lions en Herpertz Bevo gaan naar alle waarschijnlijkheid in het tweede weekend van oktober beginnen aan het nieuwe BENE-League-seizoen.

Dat is donderdagochtend bekendgemaakt door de competitieleiding. De Nederlandse ploegen beginnen daarvóór, in het weekend van 5 september, met de nationale competitie.

Zeven speelrondes
In het weekend van 5 september wordt de eerste speelronde van de HandbalNL League afgewerkt en daarmee start de strijd om het landskampioenschap. Er worden zeven speelrondes afgewerkt tussen 5 september en 11 oktober. De HandbalNL League wordt na het BENE-League-seizoen uitgespeeld en zal de landskampioen bepalen.

Naast Lions en Bevo doen ook JD Techniek/Hurry Up, KRAS/Volendam en Green Park/Handbal Aalsmeer mee aan de Nederlandse competitie. In het openingsweekend speelt Lions, uit Sittard-Geleen een uitwedstrijd tegen Aalsmeer, Bevo, uit Panningen, is dan vrij.

Scenario's
De start van de BENE-League was oorspronkelijk voorzien voor 5 september, maar die werd vanwege de aanhoudende coronapandemie toch weer uitgesteld. De BENE-League houdt rekening met verschillende scenario's die uit de kast kunnen worden getrokken. Zo zal de BENE-League-start verschoven worden naar het tweede deel van november wanneer in september en oktober de coronasituatie in België geen handbal toelaat. In dat geval kunnen Lions en Bevo daarvóór de nationale competitie afronden.

Internationale kalender
Mocht de BENE-League ook voor november een onhaalbare kaart blijken, dan mikt men op een openingsweekend in januari. De begindatum is dan onder meer afhankelijk van de internationale handbalkalender, die ook nog vorm moet krijgen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen