Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbal: start nationale competitie vóór start BENE-League

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 11:40

De handballers van KEMBIT-Lions en Herpertz Bevo gaan naar alle waarschijnlijkheid in het tweede weekend van oktober beginnen aan het nieuwe BENE-League-seizoen.

Dat is donderdagochtend bekendgemaakt door de competitieleiding. De Nederlandse ploegen beginnen daarvóór, in het weekend van 5 september, met de nationale competitie.

Zeven speelrondes
In het weekend van 5 september wordt de eerste speelronde van de HandbalNL League afgewerkt en daarmee start de strijd om het landskampioenschap. Er worden zeven speelrondes afgewerkt tussen 5 september en 11 oktober. De HandbalNL League wordt na het BENE-League-seizoen uitgespeeld en zal de landskampioen bepalen.

Naast Lions en Bevo doen ook JD Techniek/Hurry Up, KRAS/Volendam en Green Park/Handbal Aalsmeer mee aan de Nederlandse competitie. In het openingsweekend speelt Lions, uit Sittard-Geleen een uitwedstrijd tegen Aalsmeer, Bevo, uit Panningen, is dan vrij.

Scenario's
De start van de BENE-League was oorspronkelijk voorzien voor 5 september, maar die werd vanwege de aanhoudende coronapandemie toch weer uitgesteld. De BENE-League houdt rekening met verschillende scenario's die uit de kast kunnen worden getrokken. Zo zal de BENE-League-start verschoven worden naar het tweede deel van november wanneer in september en oktober de coronasituatie in België geen handbal toelaat. In dat geval kunnen Lions en Bevo daarvóór de nationale competitie afronden.

Internationale kalender
Mocht de BENE-League ook voor november een onhaalbare kaart blijken, dan mikt men op een openingsweekend in januari. De begindatum is dan onder meer afhankelijk van de internationale handbalkalender, die ook nog vorm moet krijgen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen