inger smits handbal oranje wk japan (9 de 2019)

Larissa Nusser en Inger Smits gretig op weg naar EK handbal

Larissa Nusser en Inger Smits kijken uit naar het meest merkwaardige handbaltoernooi uit hun nog jonge loopbaan. De coronacrisis dreigde roet in het eten te gooien maar de Deense handbalbond gooide de reddingsboei.

Harma van Kreij handbal
Limburgse handbalster in quarantaine vlak voor EK

Handbalster Harma van Kreij uit Geijsteren mag zich voorlopig nog niet bij het Nederlands handbalteam melden in voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Denemarken.

Luc Steins handbal
Luc Steins: 'Hier spelen alleen maar toppers bij PSG'

Luc Steins heeft zijn ogen uitgekeken bij zijn nieuwe club Paris Saint Germain. De handballer uit Voerendaal is voor zeven maanden gehuurd door de koploper van de Franse competitie.

inger smits handbal oranje wk japan (9 de 2019)
EK handbal definitief in Denemarken

Het Europees kampioenschap wordt volledig in Denemarken gehouden. De Deense bond neemt de organisatie van alle wedstrijden op zich.

Luc Steins handbal
Luc Steins dolblij met overgang naar topclub PSG

Handballer Luc Steins heeft een contract voor zeven maanden bij de Franse topclub Paris Saint-Germain getekend.

Harma van Kreij handbal
Debutant Van Kreij met Nusser en Smits naar EK handbal

Drie Limburgse handbalsters hebben het tot de definitieve EK-selectie geschopt die Oranje-bondscoach Emmanuel Mayonnade maandag heeft bekendgemaakt.

Ivar Stavast duim gebroken
Handbalinternational Ivar Stavast vijf weken uitgeschakeld

Handballer Ivar Stavast is vijf weken uitgeschakeld. De 22-jarige spelmaker van HC Elbflorenz Dresden én het Nederlands team heeft zijn duim gebroken.

Kay Smits handbal
Kay Smits bezorgt handballers van Oranje winst

De Nederlandse handbalmannen zijn de EK-cyclus sterk begonnen. Tegenstander Turkije werd in Almere met 27-26 geklopt. Groot aandeel in de nipte overwinning was er voor de broers Kay en Jorn Smits uit Geleen.

Handbal stockfoto (27 okt 2019)
Handballers vinden duel met Turkije 'onverantwoord'

De Nederlandse handballers, met daarbij de Limburgers Alec Smit (Sonderjyske), Kay Smits (TTH Holstebro), Ivo Steins (Lions) en Luc Steins (Fenix Toulouse), spelen woensdag met grote tegenzin tegen Turkije in de kwalificatiereeks voor het EK van 2022.

Inger Smits en Larissa Nusser
Oranje handbalsters winnen oefenwedstrijd van Duitsland

De Nederlandse handbalvrouwen hebben in Lingen de oefenwedstrijd tegen Duitsland met 32-26 gewonnen. Het was de eerste overwinning als regerend wereldkampioen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten