Overslaan en naar de inhoud gaan

Han Frenken loopt halve marathon op bodem van de zee

Geplaatst opmaandag 8 april 2019 - 22:19

Han Frenken uit Stein heeft afgelopen weekend een halve marathon op de bodem van de zee gelopen.

De 56-jarige ultraloper had op het wad van Noordpolderzijl met behulp van een gecertificeerd meetwiel een parcours van twee kilometer uitgezet en bezemstokken gebruikt. Die had hij voorzien van een lichtje."Dat was maar goed ook, want na anderhalf uur lopen raakte ik mijn oriëntatie kwijt", vertelt hij aan L1.

Bijzondere locaties
Frenken was al jaren van plan om een halve marathon op het wad te lopen. Hij is voortdurend op zoek naar uitdagingen en liep al eerder
marathons op een schip en in een grot, maar ook in een zoutmijn. En nog veel meer bijzondere locaties als in een parkeergarage en in een vriescel.

Speciale schoenen
Voor zijn halve marathon op het wad gebruikte hij speciale
schoenen en een bijzondere loopstijl om te voorkomen dat hij vast kwam te zitten. Hij begon om 7 uur 's morgens met de halve marathon. "Dat was eigenlijk iets te vroeg, want het water stond toen nog vrij hoog", aldus de ultraloper, die het de laatste twintig minuten behoorlijk zwaar had.

Roadboek
Hij voltooide zijn halve marathon op het wad in een tijd van 1 uur, 55 minuten en 20 seconden. Over twee weken begint hij in Chefchaouen in Marokko aan een marathon in het rifgebergte. "Ik start in het blauwe stadje in het donker en moet aan de hand van een roadboek mijn weg naar de finish vinden en zo’n 2800 hoogtemeters overbruggen."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen