Overslaan en naar de inhoud gaan

Han Frenken loopt halve marathon op bodem van de zee

Geplaatst opmaandag 8 april 2019 - 22:19

Han Frenken uit Stein heeft afgelopen weekend een halve marathon op de bodem van de zee gelopen.

De 56-jarige ultraloper had op het wad van Noordpolderzijl met behulp van een gecertificeerd meetwiel een parcours van twee kilometer uitgezet en bezemstokken gebruikt. Die had hij voorzien van een lichtje."Dat was maar goed ook, want na anderhalf uur lopen raakte ik mijn oriëntatie kwijt", vertelt hij aan L1.

Bijzondere locaties
Frenken was al jaren van plan om een halve marathon op het wad te lopen. Hij is voortdurend op zoek naar uitdagingen en liep al eerder
marathons op een schip en in een grot, maar ook in een zoutmijn. En nog veel meer bijzondere locaties als in een parkeergarage en in een vriescel.

Speciale schoenen
Voor zijn halve marathon op het wad gebruikte hij speciale
schoenen en een bijzondere loopstijl om te voorkomen dat hij vast kwam te zitten. Hij begon om 7 uur 's morgens met de halve marathon. "Dat was eigenlijk iets te vroeg, want het water stond toen nog vrij hoog", aldus de ultraloper, die het de laatste twintig minuten behoorlijk zwaar had.

Roadboek
Hij voltooide zijn halve marathon op het wad in een tijd van 1 uur, 55 minuten en 20 seconden. Over twee weken begint hij in Chefchaouen in Marokko aan een marathon in het rifgebergte. "Ik start in het blauwe stadje in het donker en moet aan de hand van een roadboek mijn weg naar de finish vinden en zo’n 2800 hoogtemeters overbruggen."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen