Overslaan en naar de inhoud gaan

Han Frenken loopt halve marathon op bodem van de zee

Geplaatst opmaandag 8 april 2019 - 22:19

Han Frenken uit Stein heeft afgelopen weekend een halve marathon op de bodem van de zee gelopen.

De 56-jarige ultraloper had op het wad van Noordpolderzijl met behulp van een gecertificeerd meetwiel een parcours van twee kilometer uitgezet en bezemstokken gebruikt. Die had hij voorzien van een lichtje."Dat was maar goed ook, want na anderhalf uur lopen raakte ik mijn oriëntatie kwijt", vertelt hij aan L1.

Bijzondere locaties
Frenken was al jaren van plan om een halve marathon op het wad te lopen. Hij is voortdurend op zoek naar uitdagingen en liep al eerder
marathons op een schip en in een grot, maar ook in een zoutmijn. En nog veel meer bijzondere locaties als in een parkeergarage en in een vriescel.

Speciale schoenen
Voor zijn halve marathon op het wad gebruikte hij speciale
schoenen en een bijzondere loopstijl om te voorkomen dat hij vast kwam te zitten. Hij begon om 7 uur 's morgens met de halve marathon. "Dat was eigenlijk iets te vroeg, want het water stond toen nog vrij hoog", aldus de ultraloper, die het de laatste twintig minuten behoorlijk zwaar had.

Roadboek
Hij voltooide zijn halve marathon op het wad in een tijd van 1 uur, 55 minuten en 20 seconden. Over twee weken begint hij in Chefchaouen in Marokko aan een marathon in het rifgebergte. "Ik start in het blauwe stadje in het donker en moet aan de hand van een roadboek mijn weg naar de finish vinden en zo’n 2800 hoogtemeters overbruggen."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen