stock Venlo station Maaslijn Arriva trein

Waterstoftreinen in Limburg voorlopig een utopie

In Limburg gaan voorlopig geen treinen op waterstof rijden: die op korte termijn inzetten is zeer risicovol wat betreft geld, kwaliteit en tijd.

Station Weert NS Arriva
'Treinverbinding Weert-Hamont helpt tegen files A2'

De realisatie van een treinverbinding tussen het Belgische Hamont en Weert kan de files op de Nederlandse A2 flink verminderen.

Provincie schrikt van kostenberekening spoor Weert-Hamont

De provincie geeft zich nog zeker niet gewonnen wat betreft een treinverbinding tussen Weert en het Belgisch-Limburgse Hamont.

Treinverbinding Weert-Hamont op dood spoor

De kans op heropening van de spoorverbinding tussen Weert en het Belgisch-Limburgse Hamont voor personenvervoer lijkt een stuk kleiner geworden.

Kritiek op snelheid heropening treinverbinding Weert-Hamont

D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur vindt dat de besluitvorming over de heropening van de treinverbinding tussen Weert en het Belgisch-Limburgse Hamont wel erg langzaam gaat.

Tweelandentrein op zijn vroegst in 2020 pas drielandentrein

De internationale treinverbinding tussen Aken, Maastricht en Luik zal pas op zijn vroegst in 2020 rijden.

De pantograaf van een elektrische trein
Eerste bovenleidingen boven spoor Weert-Antwerpen

De Belgische spoorwegen zijn begonnen met de aanleg van bovenleiding op de spoorlijn tussen Mol en de Nederlandse grens bij Hamont.

Geld voor elektrificatie van spoor Weert-Hamont

Het spoor tussen Weert en Hamont wordt geëlektrificeerd.

België trekt miljoenen uit voor elektrificatie spoor

De Belgische overheid gaat 120 miljoen euro vrijmaken voor onder andere het elektrificeren van het spoor tussen Mol en Hamont.

Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont

Het provinciebestuur is teleurgesteld dat het ministerie van Infrastructuur nog steeds geen 4 miljoen euro op tafel heeft gelegd voor de elektrificatie van het spoor tussen Weert en de Belgische grens.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten