Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hammer Series Limburg krijgt mogelijk vervolg

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 12:30

Na afloop van de Hammer Series Limburg 2019 gaf gedeputeerde Ger Koopmans aan dat de provincie Limburg voornemens heeft om een vervolg te geven aan het wielerevenement.

In 2017 werd de wedstrijd voor het eerst in Vaals en Sittard-Geleen gehouden. Ondanks dat de publieke belangstelling nog te wensen over laat, lijkt de toekomst er goed uit te zien voor de Hammer Series indien het evenement financiële ondersteuning krijgt.

Commerciële bijdragen
Een financiële mega-impuls vanuit de gemeenten Vaals, Sittard-Geleen en vooral de provincie Limburg is van essentieel belang voor het in stand houden van de Hammer Series. Met commerciële bijdragen uit sponsoring is het namelijk nog niet mogelijk om het driedaagse wielerevenement te realiseren.

9500 toeschouwers
Volgens Rob
Frambach, wedstrijddirecteur van Hammer Limburg, hebben dit jaar meer mensen de moeite genomen om het evenement te bezoeken. Frambach meldde, vooruitlopend op de evaluatie van de wielerwedstrijd voor teams, een bezoekersaantal van 9500 toeschouwers verdeeld over drie dagen dit jaar.

Beginnen te leven
De Hammer Sprint op het Tom Dumoulin Bike Park trok zaterdag 9 juni de meeste kijkers. "Het groeiend aantal bezoekers geeft aan dat de Hammer Series beginnen te leven", aldus de wedstrijddirecteur. De organisatie beseft dat het evenement nog aantrekkelijker gemaakt moet worden. Beginnen op vrijdag zorgt ervoor dat veel mensen vanwege hun werk niet kunnen komen kijken. Wellicht wordt het begin van de Hammer Series daarom verschoven naar zaterdag.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen