Overslaan en naar de inhoud gaan

Hamilton verwacht dat fans Verstappen hem zullen uitjoelen

Geplaatst opdonderdag 2 september 2021 - 16:51

Lewis Hamilton is erop voorbereid dat de fans van Max Verstappen hem kunnen uitjoelen tijdens de Dutch Grand Prix. Dat is dit seizoen al eens gebeurd.

"Ik kan het wel verwachten. Het raakt me niet heel erg en ik begrijp het ook, omdat de fans nogal gepassioneerd zijn. Die houden nu eenmaal niet van de tegenstander van de coureur die ze vereren", zei de zevenvoudig wereldkampioen in de persconferentie voorafgaande aan de Dutch Grand Prix op Zandvoort dit weekeinde.

Strijd om wereldtitel
"Het hoort bij de sport. Ik probeer die negatieve energie om te zetten in iets positiefs en dat is proberen zo goed mogelijk te rijden. Ik kan van mijn kant alleen maar zeggen dat ik de fans respecteer en heel graag in Nederland ben. Ik vind Amsterdam een fantastische stad", aldus de Britse coureur van Mercedes, die dit seizoen met Verstappen verwikkeld is in een harde strijd om de wereldtitel. Zo reed Hamilton eerder dit seizoen Verstappen van de baan tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone.

Oranje
Om zijn liefde voor Nederland te benadrukken, arriveerde Hamilton donderdag op het circuit in een opvallende oranje outfit, inclusief zonnebril. "Het was volgens mij de perfecte outfit. Die kleur oranje staat me wel."

'Is niet mijn taak'
Verstappen voelt zich niet geroepen zijn fans op te roepen zich netjes te gedragen. "Ik denk niet dat ze naar mij luisteren en het is ook mijn taak niet. Ik moet me focussen op wat ik op de baan doe. Bij een voetbalwedstrijd roept de stadionspeaker ook niet dat het thuispubliek de tegenstander niet mag uitfluiten. Het gebeurt toch wel omdat ze passie voelen voor hun club", antwoordde Verstappen op vragen over het joelen.

"Ik denk dat het niet veel invloed heeft op Lewis en ik geloof ook dat de meeste mensen komen om te genieten van racende auto's. Die willen zien dat Lewis en ik een mooie strijd leveren", aldus de Limburger, die in het kampioenschap 3 punten achterstand heeft op koploper Hamilton.

Live
De GP van Nederland begint zondag om 15:00 uur en is de gehele middag live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.nl.

Pitlane
Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Pitlane, het autosportprogramma van L1. In het programma bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, worden de circuits geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen