Overslaan en naar de inhoud gaan

Hamilton laconiek over kritiek van Red Bull-kopstuk Marko

Geplaatst opdonderdag 23 september 2021 - 14:27

Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft laconiek gereageerd op de kritiek op zijn trip naar New York, vlak na zijn botsing met Max Verstappen van bijna twee weken geleden op het circuit van Monza.

Adviseur Helmut Marko van concurrent Red Bull zei voor de Grand Prix van Rusland, die zondag wordt verreden, dat Hamilton niet naar New York zou zijn gegaan "als hij echt ernstige nekpijn of problemen had".

Pijn in zijn nek
De Britse Mercedes-coureur reageerde donderdag in Sotsji op de uitlatingen van Marko. "Ik begrijp niet echt waar deze mensen het over hebben." De Brit klaagde over pijn in zijn nek en hoofd onmiddellijk na de aanrijding met de Red Bull van Verstappen. De bolide van de Limburger landde bovenop de Mercedes van Hamilton en toucheerde daarbij met een achterwiel diens hoofd.

Lees ook: Crash: Verstappen en Hamilton samen de grindbak in

"Het is niet zo dat ik zei dat ik dood zou gaan," aldus Hamilton, die waarschijnlijk aan ernstig letsel ontsnapte dankzij de halo bovenop de cockpit, die de bolide van Verstappen opving. "Het hele voorval was zeker niet levensbedreigend", had Marko onlangs al gezegd.

Vlucht naar New York
Na de Grand Prix van Monza was Hamilton naar New York gereisd om een society-evenement (het Met Gala) bij te wonen. De dag na de race had hij zich naar eigen zeggen opnieuw laten controleren en op de vlucht naar de VS had Hamilton ook oefeningen gedaan met zijn fysiotherapeute Angela Cullen.

Niet de eerste crash
Het was niet de eerste keer dit seizoen dat titelverdediger Hamilton en Verstappen, de huidige leider in de WK-stand, op de baan met elkaar in botsing kwamen. Op Silverstone was Verstappen na een aanrijding met Hamilton met hoge snelheid in de bandenstapel geknald. De Limburger moest zich na de harde crash laten nakijken in het ziekenhuis.

Hamilton werd op Silverstone door de raceleiding schuldig bevonden aan het incident en kreeg een tijdstraf, maar won desondanks de race. Verstappen werd verantwoordelijk gehouden voor het incident op Monza en kreeg voor de GP van Rusland een gridstraf van drie plaatsen.

Lees ook: Verstappen: 'Er is nog niks verloren door gridstraf'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen