Overslaan en naar de inhoud gaan

Hamilton: 'Het is beter om Max wat meer ruimte te geven'

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 8:34

In subtiele bewoordingen heeft Lewis Hamilton na zijn Formule 1-winst in de Grand Prix van Mexico het rijgedrag van zijn Nederlandse rivaal Max Verstappen aan de orde gesteld.

"Ik denk dat iedere coureur een beetje anders is", sprak de wereldkampioen van Mercedes fijntjes.

Extra ruimte
"Sommigen zijn slimmer, sommigen zijn veel slimmer, anderen zijn agressiever en weer anderen zijn in dat opzicht wat dommer. In die wetenschap geef je soms wat meer ruimte weg aan enkele racers. Bij andere coureurs hoeft dat niet, want die tonen aardig wat respect", zei de Brit. "Maar ja, Max. De kans is zeker aanwezig om met hem in aanraking te komen als je hem geen extra ruimte geeft. Dus meestal doe je dat."

Lees ook: Max Verstappen zesde in Mexico

Inhaalrace
Verstappen eindigde na een lange inhaalrace als zesde in Mexico-Stad. Kort na de start tikte zijn bolide de wagen van Hamilton aan. Later in de race kwam de kopman van Red Bull ook in aanraking met de Mercedes van de Fin Valtteri Bottas. Daarbij liep de auto van de Nederlander een lekke band op, waardoor hij groteachterstand opliep.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen