Overslaan en naar de inhoud gaan

Halve ton voor Maaspoort om theater aan te passen

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 15:40

Theater De Maaspoort in Venlo krijgt bijna 50.000 euro van het Kickstart Cultuurfonds, als bijdrage om de schouwburg klaar te stomen voor de anderhalvemetersamenleving.

Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk initiatief van onder meer het VSB Fonds, het Prins Bernard Cultuurfonds en de BankGiroLoterij, om de culturele sector door de coronacrisis te loodsen. Een belangrijke maatregel om de verspreiding van het virus in te dammen is het houden van anderhalve meter afstand.

34 theaters
De bijdrage voor De Maaspoort bedraagt 49.520 euro. In totaal hebben 34 theaters geld ontvangen. Het totale budget voor deze subsidieronde bedraagt 1,2 miljoen euro.

Keuzes maken
Een woordvoerster van het Kickstart Cultuurfonds laat weten dat naast De Maaspoort nog twee andere Limburgse theaters een aanvraag hebben gedaan, maar dat het fonds die niet heeft gehonoreerd. "Er waren teveel aanvragen, dus moesten we keuzes maken."

Meerdere subsidierondes
Ze geeft aan dat de theaters de hoop niet op moeten geven, want er komen volgens haar nog meerdere subsidierondes. De woordvoerster wil niet aangeven welke Limburgse theaters tevergeefs een subsidie hebben aangevraagd.

Helpen
Behalve voor theaters is het tijdelijke cultuurfonds ook opgericht om poppodia, musea en theaterproducenten te helpen in tijden van de anderhalvemetersamenleving.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen