Overslaan en naar de inhoud gaan

Halve ton voor Maaspoort om theater aan te passen

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 15:40

Theater De Maaspoort in Venlo krijgt bijna 50.000 euro van het Kickstart Cultuurfonds, als bijdrage om de schouwburg klaar te stomen voor de anderhalvemetersamenleving.

Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk initiatief van onder meer het VSB Fonds, het Prins Bernard Cultuurfonds en de BankGiroLoterij, om de culturele sector door de coronacrisis te loodsen. Een belangrijke maatregel om de verspreiding van het virus in te dammen is het houden van anderhalve meter afstand.

34 theaters
De bijdrage voor De Maaspoort bedraagt 49.520 euro. In totaal hebben 34 theaters geld ontvangen. Het totale budget voor deze subsidieronde bedraagt 1,2 miljoen euro.

Keuzes maken
Een woordvoerster van het Kickstart Cultuurfonds laat weten dat naast De Maaspoort nog twee andere Limburgse theaters een aanvraag hebben gedaan, maar dat het fonds die niet heeft gehonoreerd. "Er waren teveel aanvragen, dus moesten we keuzes maken."

Meerdere subsidierondes
Ze geeft aan dat de theaters de hoop niet op moeten geven, want er komen volgens haar nog meerdere subsidierondes. De woordvoerster wil niet aangeven welke Limburgse theaters tevergeefs een subsidie hebben aangevraagd.

Helpen
Behalve voor theaters is het tijdelijke cultuurfonds ook opgericht om poppodia, musea en theaterproducenten te helpen in tijden van de anderhalvemetersamenleving.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen