Overslaan en naar de inhoud gaan

Halve ton voor Maaspoort om theater aan te passen

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 15:40

Theater De Maaspoort in Venlo krijgt bijna 50.000 euro van het Kickstart Cultuurfonds, als bijdrage om de schouwburg klaar te stomen voor de anderhalvemetersamenleving.

Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk initiatief van onder meer het VSB Fonds, het Prins Bernard Cultuurfonds en de BankGiroLoterij, om de culturele sector door de coronacrisis te loodsen. Een belangrijke maatregel om de verspreiding van het virus in te dammen is het houden van anderhalve meter afstand.

34 theaters
De bijdrage voor De Maaspoort bedraagt 49.520 euro. In totaal hebben 34 theaters geld ontvangen. Het totale budget voor deze subsidieronde bedraagt 1,2 miljoen euro.

Keuzes maken
Een woordvoerster van het Kickstart Cultuurfonds laat weten dat naast De Maaspoort nog twee andere Limburgse theaters een aanvraag hebben gedaan, maar dat het fonds die niet heeft gehonoreerd. "Er waren teveel aanvragen, dus moesten we keuzes maken."

Meerdere subsidierondes
Ze geeft aan dat de theaters de hoop niet op moeten geven, want er komen volgens haar nog meerdere subsidierondes. De woordvoerster wil niet aangeven welke Limburgse theaters tevergeefs een subsidie hebben aangevraagd.

Helpen
Behalve voor theaters is het tijdelijke cultuurfonds ook opgericht om poppodia, musea en theaterproducenten te helpen in tijden van de anderhalvemetersamenleving.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen