Overslaan en naar de inhoud gaan

Halt-straf voor 'ritueel' verbranden van schoolschriften

Geplaatst opmaandag 25 juli 2016 - 16:30

Twee middelbare scholieren wilden hun schooljaar op gepaste wijze afsluiten door hun schriften ritueel te verbranden in het bosgebied bij Reuver.

De jongedames werden op heterdaad betrapt en kunnen in hun vakantie een straf van Bureau Halt tegemoet zien. Dat schrijft de wijkagent Beesel-Reuver op Facebook.

Gortdroog
Een toevallige passant zag de twee meisjes, van ongeveer 14 jaar oud, donderdag vuurtje stoken in het gortdroge bosgebied aan de Heideakkerweg. Hij schakelde direct de brandweer in. Deze heeft de brandhaard vervolgens geblust en weten te voorkomen dat er een grote bosbrand was ontstaan.

Code geel
De wijkagent benadrukt dat de brand vele malen groter had kunnen zijn. In Limburg is code geel afgegeven door de brandweer. Dit betekent dat er een verhoogd risico is op bosbranden.

Vakantie
In plaats van vakantie vieren met leeftijdsgenootjes moeten de dames een verklaring afleggen bij de politie. Vervolgens worden ze doorgestuurd naar Bureau Halt voor een passende staf. De wijkagent van Beesel-Reuver stelt voor om het tweetal met de brandweer op pad te sturen.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tieners in de kraag gevat met illegaal vuurwerk
Bosbrandje in Velden mogelijk aangestoken
Weer bosbrand bij Roermond
Brandweer rukt uit naar bosbrand in Budel-Dorplein
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen