Overslaan en naar de inhoud gaan

Halloweenhobby: Laurens kweekt vleesetende planten

Geplaatst opzaterdag 31 oktober 2020 - 16:12

Pompoenen, griezelige zombies en heel veel nepbloed: andere jaren is Halloween reden voor een horrorfeest, maar dat zit er dit jaar niet in. Laurens Eggen heeft de ultieme halloweenhobby die wél door kan gaan. Hij kweekt vleesetende planten en heeft er een hele kas mee vol staan.

Zijn passie voor vleesetende planten begon toen hij als zesjarig kind een plantje kocht. Een zogenoemde trompetbekerplant.

Fascinatie
De manier waarop de planten aan hun insecten komen, blijft Laurens Eggen uit Blerick fascinerend vinden. "Die planten hebben mooie foefjes ontwikkeld om de insecten te lokken. De kleur, de reuk, de vormen, de verschillende mechanismen om insecten vast te houden, het blijft interessant."

Video: L1

Vooral in het buitenland
Er zijn maar weinig mensen met een soortgelijke hobby. "Hier in Nederland zijn ze op één hand te tellen. Vooral in Engeland zijn er veel liefhebbers. Daar zijn veel kwekers bezig met de Amerikaanse trompetbekerplant, de plant waar ik zelf ook in gespecialiseerd ben. Ik ken inmiddels best wel wat mensen in Engeland met wie ik ervaringen kan delen. Ook wisselen we dan weleens planten uit", zegt Eggen.

Uitbreiding
In de achtertuin van Eggen staat een kas van twee bij vier meter. Het is te klein om daar commercieel iets mee te doen. Hij krijgt wel steeds vaker de vraag of de planten te koop zijn. Vaak moet hij 'nee' verkopen. "In de toekomst wil ik wel wat uitbreiden. Ik hoop dat ik elders een keer wat kasruimte kan huren om het allemaal wat groter aan te pakken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen