Overslaan en naar de inhoud gaan

Halloweenhobby: Laurens kweekt vleesetende planten

Geplaatst opzaterdag 31 oktober 2020 - 16:12

Pompoenen, griezelige zombies en heel veel nepbloed: andere jaren is Halloween reden voor een horrorfeest, maar dat zit er dit jaar niet in. Laurens Eggen heeft de ultieme halloweenhobby die wél door kan gaan. Hij kweekt vleesetende planten en heeft er een hele kas mee vol staan.

Zijn passie voor vleesetende planten begon toen hij als zesjarig kind een plantje kocht. Een zogenoemde trompetbekerplant.

Fascinatie
De manier waarop de planten aan hun insecten komen, blijft Laurens Eggen uit Blerick fascinerend vinden. "Die planten hebben mooie foefjes ontwikkeld om de insecten te lokken. De kleur, de reuk, de vormen, de verschillende mechanismen om insecten vast te houden, het blijft interessant."

Video: L1

Vooral in het buitenland
Er zijn maar weinig mensen met een soortgelijke hobby. "Hier in Nederland zijn ze op één hand te tellen. Vooral in Engeland zijn er veel liefhebbers. Daar zijn veel kwekers bezig met de Amerikaanse trompetbekerplant, de plant waar ik zelf ook in gespecialiseerd ben. Ik ken inmiddels best wel wat mensen in Engeland met wie ik ervaringen kan delen. Ook wisselen we dan weleens planten uit", zegt Eggen.

Uitbreiding
In de achtertuin van Eggen staat een kas van twee bij vier meter. Het is te klein om daar commercieel iets mee te doen. Hij krijgt wel steeds vaker de vraag of de planten te koop zijn. Vaak moet hij 'nee' verkopen. "In de toekomst wil ik wel wat uitbreiden. Ik hoop dat ik elders een keer wat kasruimte kan huren om het allemaal wat groter aan te pakken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen