Overslaan en naar de inhoud gaan

Hald mich 's Vas meest aangevraagde nummer Radio 2-actie

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 22:47

Het nummer Hald mich 's Vas van Neet oét Lottum is de meest aangevraagde plaat geworden van de NPO Radio 2-actie '777 liedjes voor Limburg'.

Leadzanger Frans Pollux speelde met de band het nummer woensdagmiddag live op de landelijke radiozender.

Giro 777
NPO Radio 2 draaide vanaf afgelopen zaterdagmiddag 777 liedjes voor Limburg. Radio 2 wilde met de actie de Limburgers ondersteunen in de "moeilijke tijd" tijdens en na de watersnood. Het getal 777 was niet toevallig gekozen, maar verwees naar Giro 777. Op dat rekeningnummer kunnen mensen geld storten die willen bijdragen. Het geld wordt ter beschikking gesteld aan mensen en organisaties waarvan de schade niet door de verzekering wordt gedekt.

Luisteraars die Limburg wilden steunen konden hun nummer aanvragen bij Radio 2. De radiozender verwees de afgelopen dagen ook meermaals naar het opengestelde rekeningnummer.

Limburgse platen
De afgelopen dagen kwamen al een hoop Limburgse nummers voorbij op NPO Radio 2. Onder meer Lex Uiting, Gé Reinders, Benny Neyman en Rowwen Hèze waren te horen. Woensdagmiddag bleek dat Hald mich 's Vas het meest aangevraagde nummer was. Voor de gelegenheid reisde Pollux af naar de radiostudio in Hilversum om het nummer live ten gehore te brengen:

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen