Overslaan en naar de inhoud gaan

Hald mich 's Vas meest aangevraagde nummer Radio 2-actie

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 22:47

Het nummer Hald mich 's Vas van Neet oét Lottum is de meest aangevraagde plaat geworden van de NPO Radio 2-actie '777 liedjes voor Limburg'.

Leadzanger Frans Pollux speelde met de band het nummer woensdagmiddag live op de landelijke radiozender.

Giro 777
NPO Radio 2 draaide vanaf afgelopen zaterdagmiddag 777 liedjes voor Limburg. Radio 2 wilde met de actie de Limburgers ondersteunen in de "moeilijke tijd" tijdens en na de watersnood. Het getal 777 was niet toevallig gekozen, maar verwees naar Giro 777. Op dat rekeningnummer kunnen mensen geld storten die willen bijdragen. Het geld wordt ter beschikking gesteld aan mensen en organisaties waarvan de schade niet door de verzekering wordt gedekt.

Luisteraars die Limburg wilden steunen konden hun nummer aanvragen bij Radio 2. De radiozender verwees de afgelopen dagen ook meermaals naar het opengestelde rekeningnummer.

Limburgse platen
De afgelopen dagen kwamen al een hoop Limburgse nummers voorbij op NPO Radio 2. Onder meer Lex Uiting, Gé Reinders, Benny Neyman en Rowwen Hèze waren te horen. Woensdagmiddag bleek dat Hald mich 's Vas het meest aangevraagde nummer was. Voor de gelegenheid reisde Pollux af naar de radiostudio in Hilversum om het nummer live ten gehore te brengen:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen