Overslaan en naar de inhoud gaan

Hakenkruis op straat geklad in Rothem

Geplaatst opwoensdag 31 mei 2017 - 9:48

Het wegdek bij een hangplek in Rothem wordt ontsierd door een metersgroot hakenkruis.

Voorbijgangers ontdekten het nazi-symbool woensdagmorgen.

Olie
Het lijkt erop dat de swastika met olie over het wegdek is gegoten. Daardoor is de bekladding moeilijk te verwijderen. Het hakenkruis is aangebracht op de kruising van de Oliebergweg en de Heideweg.

Hangplek
Een bankje voor fietsers en wandelaars is daar onlangs door de gemeente uitgebreid met een schuilhokje en bestempeld tot officiële ontmoetingsplek voor jongeren.

Enkele jongeren die daar veel komen, laten aan 1Limburg weten dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de bekladding van het asfalt. Ze zijn bang dat ze erop aangekeken worden.

Foto: L1

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

container brand herkenbosch (7 jul 2020)
Politie onderzoekt overlast hangplek Herkenbosch
Brommer uitgebrand, graanveld gered in Rothem
Meerssen is 'barbaarse vernielzucht' spuugzat
Regenboogstickers beklad met hakenkruizen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen