Overslaan en naar de inhoud gaan

Hagel- en onweersbuien voordat nieuwe hittegolf losbarst

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 8:57

Limburg krijgt in de loop van zaterdag te maken met flinke hagel- en onweersbuien, voordat na het weekend warmer weer aanbreekt.

Dat meldt Meteo Limburg.

Onstabiliteit in de lucht
Zaterdagochtend was er volgens weerman Thijs Zeelen al vroeg onstabiliteit in de atmosfeer te zien. Dat zorgt zaterdagmiddag en -avond voor fikse hagel- en onweersbuien en flinke windstoten. Het KNMI heeft voor Limburg code geel afgegeven.

37 graden
Na het weekend krijgt de provincie te maken met beter en vooral warmer weer. De volgende hittegolf staat voor de deur met woensdag en donderdag verwachte temperaturen van 36 en 37 graden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen