Overslaan en naar de inhoud gaan

Haelen wint eerste Online Limburgs Schuttersfeest

Geplaatst opzondag 5 juli 2020 - 16:24

Het zestal van De Keet uit Haelen heeft zondag het eerste Online Limburgs Schuttersfeest en daarmee D'n App'Um gewonnen.

Het is een alternatief op het Oud Limburgs Schuttersfeest dat aanvankelijk deze dag in Meijel gehouden zou worden.

Afgeschoten
Het reguliere OLS werd dan wel 'afgeschoten' vanwege de coronamaatregelen, maar L1 bedacht een alternatief. Samen met het Maastrichtse bedrijf Goal043 werd een app bedacht waarmee het schuttersevenement toch een beetje beleefd kon worden.

Lees ook: Warmlopen voor het Online Limburgs Schuttersfeest

Bölkes raken
46 teams en schutterijen uit Limburg en Belgisch-Limburg bonden de strijd met elkaar aan op het Online Limburgs Schuttersfeest. Iedereen kon de app downloaden en zich met een zestal opgeven. Het ging er in de app om zoveel mogelijk bölkes te raken. De speler, met buks, kogels en kruit, waande zich daarbij onder een schuttersboom.

De schutters uit Haelen wisten uiteindelijk het langste onafgebroken bölkes te raken via de app.

Video: L1

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen