Overslaan en naar de inhoud gaan

Hadewych Minis wilde naar Lesbos om vluchtelingen te helpen

Geplaatst opvrijdag 6 november 2015 - 19:43

Hadewych Minis heeft overwogen om naar Lesbos af te reizen en daar vluchtelingen te gaan helpen.

Dat zegt de 38-jarige actrice zaterdag in een interview in Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad.

Onrecht
Ze wil de bekendheid die ze heeft inzetten om zich sterk te maken voor de vluchtelingenproblematiek. "Als kind kon ik al niet tegen onrecht. Mijn man en ik hebben nauw contact met Stichting Vluchteling. We wilden naar Lesbos gaan om te helpen maar om je eigen kinderen alleen te laten, lijkt me geen goed plan."

Great and amazing
Het baart Minis zorgen ‘dat Nederland een plek is geworden waar mensen zich door angst laten leiden’. "Ik voel me bevoorrecht dat ik in een land leef waar we ons ook met dit soort zaken kunnen bezighouden", zei ik toen ik vorige maand mijn Gouden Kalf won. Voorheen was Nederland het land dat iedereen great en amazing vond. Nu wordt Nederland geassocieerd met Geert Wilders, zwarte piet, de vluchtelingenproblematiek."

Vanzelfsprekend
Minis vervolgt: "Het is een plek geworden waar mensen zich door angst laten leiden. Dat baart me zorgen en daarom voel ik me bevoorrecht dat we ons ook met dingen als filmfestivals en prijzen kunnen bezighouden. Heel veel mensen in de wereld hebben het verschrikkelijk, wij hebben het in Nederland heel goed. We moeten ons realiseren dat dat niet vanzelfsprekend is."

Videosnacks
"Voor hetzelfde geld staat Nederland straks onder water en moeten wij vluchten. Dan zou ik ook graag een veilige plek krijgen aangeboden. Het frustreert me, dan lees ik iets heel heftigs op Nu.nl en twee uur later ben je het alweer vergeten. We zijn zo gewend om alles in, zoals Linda de Mol het noemt, videosnacks voorbij te laten komen", zegt Minis.

Felicitaties
In het interview spreekt Minis ook over Maastricht, haar moederschap, carrière en prijzenkast. Zo won de actrice vorige maand haar tweede Gouden Kalf. Ze viel in de prijzen met haar vertolking van Rachel Hazes in de film Bloed, Zweet en Tranen. "Rachel heeft me nog gemaild om me te feliciteren, heel lief van haar."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hadewych Minis grijpt naast Gouden Kalf
Hadewych Minis opnieuw genomineerd voor Gouden Kalf
Gluckauf opnieuw te zien in de bioscoop
Chantal Janzen neemt afscheid van Rachel Hazes
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen