Overslaan en naar de inhoud gaan

Hadewych Minis wilde naar Lesbos om vluchtelingen te helpen

Geplaatst opvrijdag 6 november 2015 - 19:43

Hadewych Minis heeft overwogen om naar Lesbos af te reizen en daar vluchtelingen te gaan helpen.

Dat zegt de 38-jarige actrice zaterdag in een interview in Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad.

Onrecht
Ze wil de bekendheid die ze heeft inzetten om zich sterk te maken voor de vluchtelingenproblematiek. "Als kind kon ik al niet tegen onrecht. Mijn man en ik hebben nauw contact met Stichting Vluchteling. We wilden naar Lesbos gaan om te helpen maar om je eigen kinderen alleen te laten, lijkt me geen goed plan."

Great and amazing
Het baart Minis zorgen ‘dat Nederland een plek is geworden waar mensen zich door angst laten leiden’. "Ik voel me bevoorrecht dat ik in een land leef waar we ons ook met dit soort zaken kunnen bezighouden", zei ik toen ik vorige maand mijn Gouden Kalf won. Voorheen was Nederland het land dat iedereen great en amazing vond. Nu wordt Nederland geassocieerd met Geert Wilders, zwarte piet, de vluchtelingenproblematiek."

Vanzelfsprekend
Minis vervolgt: "Het is een plek geworden waar mensen zich door angst laten leiden. Dat baart me zorgen en daarom voel ik me bevoorrecht dat we ons ook met dingen als filmfestivals en prijzen kunnen bezighouden. Heel veel mensen in de wereld hebben het verschrikkelijk, wij hebben het in Nederland heel goed. We moeten ons realiseren dat dat niet vanzelfsprekend is."

Videosnacks
"Voor hetzelfde geld staat Nederland straks onder water en moeten wij vluchten. Dan zou ik ook graag een veilige plek krijgen aangeboden. Het frustreert me, dan lees ik iets heel heftigs op Nu.nl en twee uur later ben je het alweer vergeten. We zijn zo gewend om alles in, zoals Linda de Mol het noemt, videosnacks voorbij te laten komen", zegt Minis.

Felicitaties
In het interview spreekt Minis ook over Maastricht, haar moederschap, carrière en prijzenkast. Zo won de actrice vorige maand haar tweede Gouden Kalf. Ze viel in de prijzen met haar vertolking van Rachel Hazes in de film Bloed, Zweet en Tranen. "Rachel heeft me nog gemaild om me te feliciteren, heel lief van haar."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hadewych Minis grijpt naast Gouden Kalf
Hadewych Minis opnieuw genomineerd voor Gouden Kalf
Gluckauf opnieuw te zien in de bioscoop
Chantal Janzen neemt afscheid van Rachel Hazes
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen