Overslaan en naar de inhoud gaan

Hadewych Minis opent nieuw filmhuis Lumière in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 7 oktober 2016 - 5:55

Hadewych Minis komt op 15 oktober naar Maastricht voor de officiële opening van filmtheater Lumière.

De Maastrichtse actrice speelt een rol in de openingsfilm, Toni Erdmann. Naast Minis komen ook de Vlaamse topactrice Barbara Sarafian en schrijfster Jessica Durlacher langs.

Verhuisd
Filmhuis
Lumière is al twee weken open, maar wordt op zaterdag 15 oktober officieel aan het publiek voorgesteld. De cinema zat de afgelopen 30 jaar gevestigd in een pand aan de Boogaardenstraat, maar is nu verhuisd naar een rijksmonument in het Sphinxkwartier. De bouw van de nieuwe bioscoop had behoorlijk wat voeten in de aarde. Zo liep het project onder meer vertraging op omdat er tijdens werkzaamheden asbest werd gevonden.

Filmhuis Lumière in Maastricht.
Foto: De Limburger/Harry Heuts

Miljoenen
Het nieuwe filmtheater telt zes zalen met in totaal 500 stoelen. In de grootste zaal passen 160 mensen. De gemeente Maastricht betaalde een kleine elf en een half miljoen euro aan het project.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen