Overslaan en naar de inhoud gaan

Hadewych Minis moest Limburgs accent afleren

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 9:48

Hadewych Minis heeft haar Limburgse accent afgeleerd op de Toneelschool in Maastricht. "Als je accentloos Nederlands spreekt, kun je daarna verder."

Dat vertelt de succesvolle actrice in een interview in de VPRO-Gids. "Ik heb veel rollen gehad met een accent. Van Rachel Hazes tot Máxima. Vaak laat ik de teksten uit het script eerst door iemand inspreken die van zichzelf het accent heeft."

Rotterdams
De blondine is momenteel te zien in de bioscoophit Bloed, Zweet en Tranen over het leven van volkszanger André Hazes. Daarin speelt ze de echtgenote van hem, de Rotterdams sprekende Rachel Hazes. "Ik kom uit Limburg, dus Rotterdams ligt ver weg van mijn eigen uitspraak", zegt Minis. "Maar toen ik het eenmaal onder de knie had, raakte ik er een beetje verslaafd aan. Het bekt zo lekker."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hazes-film met Hadwych Minis krijgt grootste première ooit
Chantal Janzen neemt afscheid van Rachel Hazes
ANP
Hadewych Minis bevallen van dochter
ANP
Actrice Hadewych Minis heeft rol in De Helleveeg
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts