Overslaan en naar de inhoud gaan

Hadewych Minis moest Limburgs accent afleren

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 9:48

Hadewych Minis heeft haar Limburgse accent afgeleerd op de Toneelschool in Maastricht. "Als je accentloos Nederlands spreekt, kun je daarna verder."

Dat vertelt de succesvolle actrice in een interview in de VPRO-Gids. "Ik heb veel rollen gehad met een accent. Van Rachel Hazes tot Máxima. Vaak laat ik de teksten uit het script eerst door iemand inspreken die van zichzelf het accent heeft."

Rotterdams
De blondine is momenteel te zien in de bioscoophit Bloed, Zweet en Tranen over het leven van volkszanger André Hazes. Daarin speelt ze de echtgenote van hem, de Rotterdams sprekende Rachel Hazes. "Ik kom uit Limburg, dus Rotterdams ligt ver weg van mijn eigen uitspraak", zegt Minis. "Maar toen ik het eenmaal onder de knie had, raakte ik er een beetje verslaafd aan. Het bekt zo lekker."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hazes-film met Hadwych Minis krijgt grootste première ooit
Chantal Janzen neemt afscheid van Rachel Hazes
ANP
Hadewych Minis bevallen van dochter
ANP
Actrice Hadewych Minis heeft rol in De Helleveeg
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart