Overslaan en naar de inhoud gaan

Hadewych Minis moest Limburgs accent afleren

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 9:48

Hadewych Minis heeft haar Limburgse accent afgeleerd op de Toneelschool in Maastricht. "Als je accentloos Nederlands spreekt, kun je daarna verder."

Dat vertelt de succesvolle actrice in een interview in de VPRO-Gids. "Ik heb veel rollen gehad met een accent. Van Rachel Hazes tot Máxima. Vaak laat ik de teksten uit het script eerst door iemand inspreken die van zichzelf het accent heeft."

Rotterdams
De blondine is momenteel te zien in de bioscoophit Bloed, Zweet en Tranen over het leven van volkszanger André Hazes. Daarin speelt ze de echtgenote van hem, de Rotterdams sprekende Rachel Hazes. "Ik kom uit Limburg, dus Rotterdams ligt ver weg van mijn eigen uitspraak", zegt Minis. "Maar toen ik het eenmaal onder de knie had, raakte ik er een beetje verslaafd aan. Het bekt zo lekker."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hazes-film met Hadwych Minis krijgt grootste première ooit
Chantal Janzen neemt afscheid van Rachel Hazes
ANP
Hadewych Minis bevallen van dochter
ANP
Actrice Hadewych Minis heeft rol in De Helleveeg
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV