Overslaan en naar de inhoud gaan

Hadewych Minis grijpt naast Loden Leeuw

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 19:08

Het bedrijf Social Deal krijgt dit jaar de Loden Radioleeuw, de prijs voor het meest irritante radiospotje van Nederland. Daarmee grijpen actrice Hadewych Minis en Kruidvat naast de bokaal.

Dat werd zaterdag bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma Radar. Reisorganisatie NRV eindigde op de tweede plek, het radiospotje van Kruidvat met de stem van de Maastrichtse Minis werd derde.

Geschreeuw
In totaal brachten 6727 mensen hun stem uit en daarvan ging 38 procent naar Social Deal. Luisteraars ergeren zich vooral aan het geschreeuw in de radioreclame. Daarnaast winden meerdere mensen zich op over de toon waarop de woorden 'schat, je weet toch?!' worden uitgesproken.

Lees ook: 'Schelle' stem Hadewych Minis maakt kans op Loden Leeuw

Voice-over
NRV eindigde op de tweede plek met 34 procent van de stemmen. Kruidvat, dat met name vanwege de stem van Minis werd genomineerd, eindigde als derde met 28 procent van de stemmen. De actrice en zangeres is op tv en radio al jaren de vaste voice-over voor reclamespotjes van de drogisterijketen. Maar dat werk wordt haar dus niet in dank afgenomen.

Lees ook: Marijke Helwegen irritantste BN'er in reclame

Marijke Helwegen
Afgelopen week reikte Radar ook al de Loden Leeuw uit voor de meest irritante tv-reclames. Daar viel wel een Limburgse in de prijzen: Marijke Helwegen won in de categorie meest irritante BN'er voor haar rol een spotje voor een anti-inbraakdeurstrip.

Lees ook: Marijke Helwegen is trots op winst Loden Leeuw

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen