Overslaan en naar de inhoud gaan

Hadewych Minis grijpt naast Loden Leeuw

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 19:08

Het bedrijf Social Deal krijgt dit jaar de Loden Radioleeuw, de prijs voor het meest irritante radiospotje van Nederland. Daarmee grijpen actrice Hadewych Minis en Kruidvat naast de bokaal.

Dat werd zaterdag bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma Radar. Reisorganisatie NRV eindigde op de tweede plek, het radiospotje van Kruidvat met de stem van de Maastrichtse Minis werd derde.

Geschreeuw
In totaal brachten 6727 mensen hun stem uit en daarvan ging 38 procent naar Social Deal. Luisteraars ergeren zich vooral aan het geschreeuw in de radioreclame. Daarnaast winden meerdere mensen zich op over de toon waarop de woorden 'schat, je weet toch?!' worden uitgesproken.

Lees ook: 'Schelle' stem Hadewych Minis maakt kans op Loden Leeuw

Voice-over
NRV eindigde op de tweede plek met 34 procent van de stemmen. Kruidvat, dat met name vanwege de stem van Minis werd genomineerd, eindigde als derde met 28 procent van de stemmen. De actrice en zangeres is op tv en radio al jaren de vaste voice-over voor reclamespotjes van de drogisterijketen. Maar dat werk wordt haar dus niet in dank afgenomen.

Lees ook: Marijke Helwegen irritantste BN'er in reclame

Marijke Helwegen
Afgelopen week reikte Radar ook al de Loden Leeuw uit voor de meest irritante tv-reclames. Daar viel wel een Limburgse in de prijzen: Marijke Helwegen won in de categorie meest irritante BN'er voor haar rol een spotje voor een anti-inbraakdeurstrip.

Lees ook: Marijke Helwegen is trots op winst Loden Leeuw

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen