De opnames voor de IRA-dramaserie op de Markt in Roermond (18 nov 2020)

Opnames gestart: Roermond drie dagen lang toneel IRA-aanslag

De aanloop was op zijn zachtst gezegd rommelig, maar woensdag vormt de Markt in Roermond dan toch het decor van 'The Spectacular', een vierdelige dramaserie over de IRA-aanslag in mei 1990.

ANP-334410353
Hoofdrol Hadewych Minis in serie over IRA-aanslagen Limburg

Hadewych Minis speelt de hoofdrol in de nieuwe dramaserie The Spectacular die vanaf het najaar van 2021 op NPO 3 te zien zal zijn.

ANP-343794490
Kruidvat past schelle stem Hadewych Minis aan in spotjes

Drogisterijketen Kruidvat trekt zich de kritiek op de 'schelle' reclamestem van Hadewych Minis aan en past waar nodig de spotjes aan.

Familie Max Jos Verstappen kerst
Zo vieren bekende Limburgers kerst

Even niet acteren, zingen, racen of YouTube-filmpjes maken voor bekende Limburgers. Ook zij maken met kerst tijd voor familie vrij.

ANP-378245518
Hadewych Minis grijpt naast Loden Leeuw

Het bedrijf Social Deal krijgt dit jaar de Loden Radioleeuw, de prijs voor het meest irritante radiospotje van Nederland. Daarmee grijpen actrice Hadewych Minis en Kruidvat naast de bokaal.

ANP-347297218
Chantal Janzen maakt kerstliedje met tout bekend Nederland

Vergeet Do They Know It's Christmas van Band Aid. Chantal Janzen heeft tout bekend Nederland opgetrommeld om een nieuwe kersthit te maken.

ANP-349951218
Film met Hadewych Minis geroemd door New York Times

De film Toni Erdmann, waarin Hadewych Minis een bijrol speelt, wordt gezien als een van de dertig belangrijkste films van dit decennium.

ANP-343794490
'Schelle' stem Hadewych Minis maakt kans op Loden Leeuw

De Maastrichtse Hadewych Minis is genomineerd voor een Loden Radioleeuw. Dat is de prijs voor de meest irritante radioreclame van het afgelopen jaar.

Het Limburgs Leed Paradiso Beppie Kraft (28 okt 2019)
Video: Beppie Kraft geeft zegen aan Hadewych Minis

Hadewych Minis uit Maastricht heeft maandagavond tijdens Het Limburgs Leed in Paradiso, Beppie kraft haar zegen gevraagd.

Film filmmakers
Limburgse actrice maakt debuut op het witte doek

Sanne Samina Hanssen uit Kessel-Eik is vanaf donderdag in het hele land op het witte doek te bewonderen in de film 'De Liefhebbers'.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten