Overslaan en naar de inhoud gaan

Hachelijke uren voor Hoensbroekenaar bij politie Oekraïne

Geplaatst opmaandag 19 februari 2018 - 15:45

Urban Explorer Bob Thissen uit Hoensbroek is opgelucht teruggekeerd van een reisje naar Oekraïne. Een bezoek aan een voormalige vliegbasis liep bijna verkeerd af.

Thissen bezocht eerder onder meer een ruimtevaartbasis op de Kazachstaanse steppen en het geëvacueerde gebied rond de kerncentrale van Fukushima.

Spion
"We zaten urenlang vast op het politiebureau, en het woord 'spion' viel zo vaak dat ik 'm toch een beetje begon te knijpen", vertelt de fotograaf en filmer van verlaten plekken die daarvoor de hele wereld afreist. Voor het bezoek aan het Oekraïnse vliegveld maakte hij zich niet zo'n zorgen, omdat het vliegveld al eerder door urban explorers en vliegtuigspotters is bezocht.

Koperdraad
"Er staat niet eens een hek om het vliegveld. Toch vonden ze het niet leuk dat we er rondliepen," gaat hij verder. "We voelden ons toen we daar aankwamen zo op ons gemak dat we iemand aanspraken die bezig was koperdraad uit een helikopter te slopen. Maar toen ging het fout."

Politiebureau
De man bleek namelijk bij het vliegveld te horen, en zette de achtervolging in op de twee urban explorers. Terwijl Thissen zich in de struiken verstopte, ging zijn reisgenoot er met de auto vandoor om Bob later weer op te pikken. Maar zo ver kwam het niet: bij een tankstation werd bij de reisgenoot de sleutel uit de auto getrokken, en moest hij mee naar het politiebureau.

Thissen sprak bij L1 radio over zijn avontuur.

Filmpjes van eerdere reizen van de Hoensbroekse Urban Explorer zijn te zien op Youtube-kanaal Exploring the Unbeaten Path

Het vliegveld dat Thissen bezocht werd al eerder door fotografen aangedaan, getuige deze stockfoto
Foto: Istock

Grimmig
"Na een telefoontje ben ik daar zelf ook naartoe gegaan. In eerste instantie ging het er nog een beetje lacherig aan toe, maar naarmate de tijd vorderde werd de sfeer steeds grimmiger. Wat ik ook liet zien, foto's van eerdere reizen bijvoorbeeld, de enige conclusie die ze konden trekken was dat we spionnen waren", aldus de Hoensbroekenaar.

Voordeel van de twijfel
Na urenlang wachten kwam er uiteindelijk iemand langs die ook een woordje Engels sprak. Dankzij zijn tussenkomst konden de twee urbexers met het voordeel van de twijfel alsnog vertrekken. "Maar omdat ze ons het vuur zo na aan de schenen hebben gelegd, hebben we besloten het de rest van onze trip maar een beetje kalm aan te doen."

Douane
Dat bleek ook toen de urban explorers vrijdag het land verlieten. "Het was ongehoord hoe streng ze waren bij de douane. Alles moest uit de tas, nadat al onze bagage al was gefotografeerd door de politie. Ik ben blij dat ik weer terug ben!"

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen