Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Habbo-jager' verleidde tientallen kleine meisjes

Geplaatst opdinsdag 1 mei 2018 - 10:33

De 54-jarige Angelo O. heeft minderjarige meisjes tot haast ondenkbare seksuele handelingen bewogen. Daarvoor moet hij zes jaar de cel in, vindt justitie.

Voor de rechtbank in Roermond draaide de Kerkradenaar dinsdagmorgen niet om de hete brij heen. "Ik ben van mezelf geschrokken."

Habbo Hotel
Angelo zou ongeveer 190 meisjes hebben gesproken, allemaal jonger dan zestien. Hij benaderde zijn slachtoffers via spelletjeswebsite Habbo Hotel, die ook voorzien is van een chatfunctie. In de gesprekken met de meisjes stuurde hij al gauw richting een seksuele route. Dit alles gebeurde tussen 2011 en 2016.

Extreme daden
De rechter haalde dinsdag een aantal voorbeelden aan. Zo vroeg de Kerkradenaar een meisje om met een pop over haar vagina te wrijven. Een ander slachtoffer vroeg hij een haarborstel bij zichzelf naar binnen te brengen. De vijftiger stuurde zelf regelmatig foto's en video's van zijn eigen geslachtsdeel.

Zoon geslachtofferd
Daar hield het echter niet op. Angelo gebruikte de identiteit van zijn eigen tienerzoon wanneer hij met de meisjes sprak. Diezelfde zoon is in het verleden juist slachtoffer geweest van misbruik via internet. Doordat Angelo zich voordeed als zijn zoon, was de jongen zelfs even verdachte in deze zaak.

'Gewoon nieuwsgierig'
De man uit Kerkrade ontkent de verhalen niet. "Ik was gewoon nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar de grenzen, hoe ver ik kon gaan", zei hij, voor de ogen van verschillende emotionele ouders. "Ik heb ze bewogen die dingen te doen die u noemde", vertelde hij de rechter. "Dat kan ik niet ontkennen."

Cyber-verkrachting
Als het aan officier van justitie Annemarie Kemp ligt, wordt de man onder meer veroordeeld voor verkrachting. "Hij heeft weliswaar zelf geen seks met de meisjes gehad, maar hij heeft erop aangedrongen dat ze bij zichzelf binnendrongen. Via Habbo heeft hij als het ware gejaagd. Deze meisjes kregen seksles van een pedo."

Op de computer van Angelo vond justitie 4985 kinderpornografische filmpjes en foto's.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen