Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Habbo-jager' verleidde tientallen kleine meisjes

Geplaatst opdinsdag 1 mei 2018 - 10:33

De 54-jarige Angelo O. heeft minderjarige meisjes tot haast ondenkbare seksuele handelingen bewogen. Daarvoor moet hij zes jaar de cel in, vindt justitie.

Voor de rechtbank in Roermond draaide de Kerkradenaar dinsdagmorgen niet om de hete brij heen. "Ik ben van mezelf geschrokken."

Habbo Hotel
Angelo zou ongeveer 190 meisjes hebben gesproken, allemaal jonger dan zestien. Hij benaderde zijn slachtoffers via spelletjeswebsite Habbo Hotel, die ook voorzien is van een chatfunctie. In de gesprekken met de meisjes stuurde hij al gauw richting een seksuele route. Dit alles gebeurde tussen 2011 en 2016.

Extreme daden
De rechter haalde dinsdag een aantal voorbeelden aan. Zo vroeg de Kerkradenaar een meisje om met een pop over haar vagina te wrijven. Een ander slachtoffer vroeg hij een haarborstel bij zichzelf naar binnen te brengen. De vijftiger stuurde zelf regelmatig foto's en video's van zijn eigen geslachtsdeel.

Zoon geslachtofferd
Daar hield het echter niet op. Angelo gebruikte de identiteit van zijn eigen tienerzoon wanneer hij met de meisjes sprak. Diezelfde zoon is in het verleden juist slachtoffer geweest van misbruik via internet. Doordat Angelo zich voordeed als zijn zoon, was de jongen zelfs even verdachte in deze zaak.

'Gewoon nieuwsgierig'
De man uit Kerkrade ontkent de verhalen niet. "Ik was gewoon nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar de grenzen, hoe ver ik kon gaan", zei hij, voor de ogen van verschillende emotionele ouders. "Ik heb ze bewogen die dingen te doen die u noemde", vertelde hij de rechter. "Dat kan ik niet ontkennen."

Cyber-verkrachting
Als het aan officier van justitie Annemarie Kemp ligt, wordt de man onder meer veroordeeld voor verkrachting. "Hij heeft weliswaar zelf geen seks met de meisjes gehad, maar hij heeft erop aangedrongen dat ze bij zichzelf binnendrongen. Via Habbo heeft hij als het ware gejaagd. Deze meisjes kregen seksles van een pedo."

Op de computer van Angelo vond justitie 4985 kinderpornografische filmpjes en foto's.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen