Overslaan en naar de inhoud gaan

'Habbo-jager' verleidde tientallen kleine meisjes

Geplaatst opdinsdag 1 mei 2018 - 10:33

De 54-jarige Angelo O. heeft minderjarige meisjes tot haast ondenkbare seksuele handelingen bewogen. Daarvoor moet hij zes jaar de cel in, vindt justitie.

Voor de rechtbank in Roermond draaide de Kerkradenaar dinsdagmorgen niet om de hete brij heen. "Ik ben van mezelf geschrokken."

Habbo Hotel
Angelo zou ongeveer 190 meisjes hebben gesproken, allemaal jonger dan zestien. Hij benaderde zijn slachtoffers via spelletjeswebsite Habbo Hotel, die ook voorzien is van een chatfunctie. In de gesprekken met de meisjes stuurde hij al gauw richting een seksuele route. Dit alles gebeurde tussen 2011 en 2016.

Extreme daden
De rechter haalde dinsdag een aantal voorbeelden aan. Zo vroeg de Kerkradenaar een meisje om met een pop over haar vagina te wrijven. Een ander slachtoffer vroeg hij een haarborstel bij zichzelf naar binnen te brengen. De vijftiger stuurde zelf regelmatig foto's en video's van zijn eigen geslachtsdeel.

Zoon geslachtofferd
Daar hield het echter niet op. Angelo gebruikte de identiteit van zijn eigen tienerzoon wanneer hij met de meisjes sprak. Diezelfde zoon is in het verleden juist slachtoffer geweest van misbruik via internet. Doordat Angelo zich voordeed als zijn zoon, was de jongen zelfs even verdachte in deze zaak.

'Gewoon nieuwsgierig'
De man uit Kerkrade ontkent de verhalen niet. "Ik was gewoon nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar de grenzen, hoe ver ik kon gaan", zei hij, voor de ogen van verschillende emotionele ouders. "Ik heb ze bewogen die dingen te doen die u noemde", vertelde hij de rechter. "Dat kan ik niet ontkennen."

Cyber-verkrachting
Als het aan officier van justitie Annemarie Kemp ligt, wordt de man onder meer veroordeeld voor verkrachting. "Hij heeft weliswaar zelf geen seks met de meisjes gehad, maar hij heeft erop aangedrongen dat ze bij zichzelf binnendrongen. Via Habbo heeft hij als het ware gejaagd. Deze meisjes kregen seksles van een pedo."

Op de computer van Angelo vond justitie 4985 kinderpornografische filmpjes en foto's.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen