Overslaan en naar de inhoud gaan

Haan van de toren in Brunssum voor onderhoudsbeurt

Geplaatst opwoensdag 17 oktober 2018 - 8:12

De haan van de Vincentiuskerk in Brunssum wordt woensdagmiddag weggehaald voor een onderhoudsbeurt.

Om 14:00 uur halen dakdekkers het gevaarte weg van de kerk, die in 1924 werd gebouwd door de beroemde architect Frits Peutz.

Restauratie
De kerktoren staat op dit moment in de steigers. Behalve de opknapbeurt voor de haan krijgt ook de klok nieuwe verlichting en nieuwe cijfers. De hele restauratie van het rijksmonument gaat zes jaar duren. Een deel daarvan wordt betaald door het rijk, een ander deel is door de parochianen zelf bij elkaar gelegd.

Jan Maessen kijkt vanuit zijn huis uit op de kerk en weet alles van de werkzaamheden. Luister naar een gesprek met hem op L1.nl.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen